Sikeresen mutatkozott be hazai pályán a Telekom

Az RK Nexe elleni kettős győzelemmel jutott be a Telekom Veszprém férfi kézilabdacsapata a SEHA-liga Final Fourba.

Rónai Tamás

20210826 Veszprém Seha Gazprom League visszavágó mérkőzés Telekom Veszprém (piros) - Nexe Nasice (fehér) Fotó Penovác Károly PK Veszprém Megyei Napló

Fotó: Fotó: Penovác Károly Veszprém Megyei Napló

Telekom Veszprém–RK Nexe Nasice 30-25 (14-10)

Veszprém Aréna, 2100 néző. V.: Badura, Ondogrecula (szlovákok). Telekom Veszprém: CUPARA – MARGUC 6, Jahija 1, Lékai, Ligetvári 2, Blagotinsek 4, Manaszkov 3. Csere: Corrales (kapus), Maqueda 2, NENADICS 5 (3), MAHÉ 4 (2), Dörnyei, Sipos 2, Strlek 1, Lukács, Z. Ilics. Edző: Momir Ilics. Nexe: RADOVANOVICS – Mileta, Jelinics 1, Micsevics 4, TOMICS 5, Barisic 3 (1), Moslavac 2. Csere: Kuzmanovics (kapus), Blazsevics, Severec 5, Kavcsics 1, Jaganjac, Markusic 3, Vida 1, Pribetics, Godec. Edző: Branko Tamse.

Kiállítások: 8, ill. 6 perc.

Hétméteresek: 6/5, ill. 4/1.

Az első találkozón 35-33-ra diadalmaskodó veszprémiek keretéből ezúttal betegség miatt Andreas Nilssonra nem számíthatott a Momir Ilics-Gulyás Péter edzőpáros, valamint a csapatkapitány Rasmus Lauge sem léphetett még pályára sérülése után.

Egy hosszú támadást követően Mahé szerzett vezetést, majd Blagotinsek is értékesítette második helyzetét, de Tomics révén kétszer válaszolt a Nexe (2-2). A 7. percben Jahija juttatta előnyhöz a Telekomot, majd két kivédekezett horvát akció után Blagotinsek volt kétszer is eredményes (5-3).

Ezt követően Cupara percei következtek, aki többször is túljárt a vendégek eszén, így Manaszkov gyors góljaival az első negyedóra végéhez érve növelte előnyét a Telekom (8-5).

A horvátok Severec találataival egyre csökkentették a különbséget, azonban a csereként beálló, újdonsült olimpiai bajnok Mahé három szemet kápráztató góllal megnyugtatta a bakonyi csapatot, a Nexe így időt kért a 20. percben (11-7).

Cupara remekül teljesített a kapuban, ám a bakonyiak nem tudtak ellépni ellenfelüktől, mert a másik hálóőr, Radovanovics is több bravúrt bemutatott, a fiatal Dörnyein kétszer is kifogott a horvát játékos (12-9). Momir Ilics taktikai szünete után Ligetvári talált kilencről a hálóba, majd Maqueda gólja zárta az első félidőt (14-10).

Fordulást követően nagyon jól működött a veszprémi védelem, ennek köszönhetően három gyors találattal már hét gól volt a különbség, összesítésben pedig kilenc (17-10). Nem dőlhettek hátra a hazai játékosok, mert a 38. percre a Nexe négyre faragta hátrányát (18-14). A Telekom két szélsője járt élen a gólszerzésben, Marguc és Strlek is beköszönt Radovanovicsnak, majd Sipos is betalált egy indulást követően (22-16). A játékrész derekához érve a vendégek egy szép kínai figurával lepték meg a Veszprémet (23-19).

Cupara tett róla, hogy ne legyen szorosabb az állás, emberhátrányban újabb büntetőt hárított. A több perces Telekom gólcsendet Sipos törte meg beállóból, majd Branko Tamse gyorsan kihasználta második időkérését (24-20). Momir Ilics taktikai utasításai után az utolsó öt percnek 26-21-es állásból vághattak neki a csapatok. A hajrában Nenadics találatai késztették tapsra a lelkesen buzdító veszprémi közönséget (29-23). Az utolsó percben Marguc tette fel a koronát teljesítményére, megszerezve csapata számára a magabiztos sikert (30-24).

A Telekom Veszprém kettős győzelemmel, 65-57-es összesítéssel jutott a szeptember 3–5. között Zadarban megrendezendő SEHA Final Fourba.

Momir Ilics: – Jól játszott mindkét együttes, de nekünk sikerült javítanunk az első találkozón elkövetett hibáinkat. Fontos volt, hogy győzelemmel mutatkozzunk be saját szurkolóink előtt az idei első tétmérkőzésen a Veszprém Arénában, reméljük, még sok sikerrel tudjuk megörvendeztetni őket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!