Kosarasgyőzelem Győrben

2021.09.02. 07:00

A veszprémi együttes négycsapatos tornán aratott sikert

A Hoya-Pannon Egyetem Veszprém férfi-kosárlabdacsapata szerezte meg az első helyet a Győrben megrendezett, négy együttest felvonultató tornán.

Rónai Tamás

Szabó Péter csapatkapitány összesen negyven pontot szerzett a két találkozón

Fotó: Penovác Károly/Napló

Egy hét sem telt el az új vezetőedző, Martin Blaho megérkezését követően, máris két felkészülési mérkőzésen kellett pályára lépniük a bakonyiaknak. Az elődöntőben a veszprémiek az NB II-es Budafokkal játszottak, míg a második oldalon a Piros csoport újonca, a Conoil Motax KC Pápa a házigazda Agrofeed Széchenyi Egyetem Győri KC-vel mérte össze erejét.

A kezdő találkozón a hazaiak már az első negyedben magabiztos előnyt dolgoztak ki a pápaiak ellen, amelyet a találkozó lefújásáig sikerült megtartaniuk, így 83-63-as sikerével a Győr került a döntőbe. A második elődöntőben a Veszprém szintén nem adott esélyt másodosztályú riválisának, és 90-74-es győzelemmel jutottak a délutáni fináléba.

Eredmény: Budafok–Veszprém 74-90. A Hoya pontszerzői: Horváth 18/15, Madár 15/9, Szabó 21/9, Glatz 12/6, Dukic 10/6, Dancsecs 9/6, Tóth 5.

A torna döntőjében a rutinos játékosokkal felálló Hoya már az első játékrészben eldöntötte a kupa sorsát, a győ­riek a második félidőben nem tudtak felzárkózni.

Eredmény: Győr–Veszprém 74-94. A Veszprém gólszerzői: Horváth 16/12, Madár 21/15, Szabó 19/3, Glatz 4, Dukic 13/3, Dancsecs 7/3, Tóth 14.

Szabó Péter csapatkapitány összesen negyven pontot szerzett a két találkozón Fotó: Penovác Károly/Napló

Csorvási Levente, a veszprémiek sportigazgatója lapunknak elmondta: egy hét gyakorlást követően jó volt látni a játékosokat egy csapatként játszani.

– A győriek remekül megszervezték a tornát, két jó mérkőzést játszottunk. Az első meccs kicsit döcögősen indult, a srácok még keresték egymást a pályán, de a hazaiak elleni összecsapáson már jobb teljesítményt nyújtottunk. Még az út legelején vagyunk, sok munka vár még ránk – fogalmazott Csorvási Levente. A bakonyiak szeptember 2-án és 3-án a Gyurasits István Emléktornán szerepelnek Budapesten.

Az első napon 15.30-kor a Veszprém a Vasas Akadémiával játszik, a másik elődöntőt pedig a házigazda Budapest Honvéd a MAFC ellen vívja.

Pénteken 17.15 órai kezdettel a két vesztes találkozik a harmadik helyért, míg este fél nyolckor a két győztes száll harcba a torna első helyéért.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!