Jó erőfelmérő lesz a meccs

2021.09.17. 20:25

Az NB III-as pápaiak ellenfele a másodosztályú Budafok gárdája

Egy megyei és egy harmadosztályú ellenfél után ezúttal a legutóbbi idényben még az NB I-ben szereplő Budafok ellen folytatja a labdarúgó Magyar Kupa sorozatát a Perutz FC.

Haraszti Gábor

A Perutz FC (sárga-kékben) az előző körben a Fürednél bizonyult jobbnak

Fotó: Penovác Károly/Napló

A pápai alakulat előbb a Győr­újbarátot (1-6), majd a Balatonfüredet (0-1) győzte le a MOL Magyar Kupában, a harmadik kör sorsolásakor pedig az NB II. 8. helyén álló Budafokot kapta ellenfeléül. Mindkét csapat saját bajnoksága legutóbbi fordulójában kikapott, a pápaiak a BVSC, míg a budafokiak a Kecskemét otthonában maradtak pont nélkül. Némi vigaszt és önbizalmat a kupa nyújthat mindkét együttes számára.

– Egy megnyert mérkőzést engedtünk ki a kezünkből, az első félidőben nagyon jól fociztunk, igaz, a másodikban már nem annyira, nyilván nem könnyű ezt feldolgozni, de dolgozunk tovább, hogy a jó játék eredménnyel is párosuljon – tekintett vissza a legutóbbi fordulóra Weitner Ádám, a Perutz edzője.

A Perutz FC (sárga-kékben) az előző körben a Fürednél bizonyult jobbnak Fotó: Penovác Károly/Napló

– A szombati találkozó jó alkalom lesz arra, hogy felmérjük képességeinket egy olyan csapattal szemben, mely tavaly még az élvonalban játszott. Jó lehetőség ez arra is, hogy megtudjuk, hol tartunk. Úgy érzem, hogy a BVSC-től elszenvedett vereség ellenére is jó úton haladunk, fejlődünk, bízom benne, hogy ez látható lesz a Budafok ellen. Nekünk a szerdai, Nagykanizsa elleni bajnoki a prioritás, de mindent megteszünk, hogy győztesen hagyjuk el a pályát.

A párosítást szeptember 18-án 16 órai kezdéssel rendezik, a belépés ingyenes, de kizárólag érvényes védettségi igazolvánnyal vagy az oltottságot bizonyító elektronikus igazolással lehetséges.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!