kézilabda bajnokok ligája

2021.09.16. 21:09

Szenzációs sikerrel rajtolt a Telekom Veszprém

A második félidőben mutatott parádés játékának köszönhetően, négygólos hátrányból felállva aratott bravúros győzelmet a Telekom Veszprém a Bajnokok Ligája 1. fordulójában a francia PSG ellen.

Rónai Tamás

20210916 Veszprém Bajnokok Ligája kézilabda-mérkőzés Telekom Veszprém (piros) - PSG (fehér) Fotó Penovác Károly PK Veszprém Megyei Napló

Fotó: Penovác Károly/Napló

Telekom Veszprém–Paris Saint-Germain (francia) 34-31 (13-17)

Veszprém Aréna, 4600 néző. V.: Gubica, Milosevic (horvátok).

Telekom Veszprém: CORRALES – Gasper Marguc 3, J. OMAR 10 (1), LÉKAI 4, Blagotinsek, Sipos, STRLEK 8 (1). Csere: Cupara (kapus), A. Nilsson 2, LIGETVÁRI 3, Mahé 1, Maqueda, NENADICS 3, Manaszkov, Lukács P., Ilic Z. Edző: Momir Ilics.

PSG: Gérard – Solé, Remili 3, N. Karabatic 2, L. KARABATIC 5, M. HANSEN 7 (4), Keita 1. Csere: GENTY (kapus), Kounkoud 2, Syprzak 4, Grebille 1, Ntanzi, Prandi 2, STEINS 2, Kristopans 2, Toft Hansen. Edző: Raul González.

Kiállítások: 10, ill. 6 perc.

Hétméteresek: 5/2, ill. 5/4.

A kezdés előtt a találkozónak emléket állító táblát a tokiói ötkarikás játékokon 10 kilométeres hosszútávúszásban ezüstérmet szerzett Rasovszky Kristóf helyezte el a falabdán. Mikkel Hansen góljával indult a meccs, majd az idei első veszprémi BL-találatot Marguc jegyezte. A vendégeknél mindkét Karabatic bevette Corrales kapuját, míg hazai oldalon Jahija és Ligetvári volt eredményes, így az 5. percben 4-4 állt az eredményjelzőn.

A veszprémi védelem középen könnyen átjátszható volt, így Luka Karabatic kétszer is ziccerben találta magát (4-6). Azonban a támadójáték jól működött a hazaiaknál, Strlek duplázott, majd Corrales védéseit követően Jahija átlövésél fordított a Telekom (7-6). Corrales hiába hárította Mikkel Hansen büntetőjét, az Építők nem tudott kettővel ellépni, sőt Luka Karabatic ismét gólt szerzett (8-8).

Corrales egész pályás indítása után Strlek egalizált, majd a beálló Nilsson góljával a Veszprém került fórba (11-10). Öt perccel a félidő vége előtt három eladott labdának köszönhetően a francia bajnok könnyed lerohanásokkal először szerzett kétgólos előnyt (12-14). Momir Ilics időkérése után a kapusoké volt a főszerep, de a gyors játékból a párizsiak jöttek jobban, így a lefújásra négy találatnyira léptek el a vendéglátóktól (13-17).

A fordulást követően az emberelőnyben játszó veszprémiek Nenadics és Strlek góljával kettőre zárkóztak fel (15-17). A 35. perc végére a szurkolók hatalmas buzdítása mellett ismét Strlek zörgette meg a hálót, de Luka Karabatic gyorsan válaszolt (18-20). Genty remek formában védett a PSG kapujában, előbb Sipos ziccerét, majd Nenadics hetesét hárította. Mikkel Hansen kétszer is mattolta Corralest, így a 40. percben 19-22 állt az eredményjelzőn.

Momir Ilics időkérését követően emberhátrányban faragott két gólt a Telekom, sőt Nenadics fordulatból szerzett átlövésével egyre jöttek fel a 47. percre (23-24). A különbség egy-két gól között váltakozott, de az 51. percben Lékai betörésével áttörte a lélektani határt a Veszprém, sőt Corrales védése után Jahija gyors indulásával 27-26-ra már a bakonyiak álltak jobban.

A bombaformában kézilabdázó Jahija növelte kettőre a hazai előnyt, de Prandi és Kristopans góljaival egy perc alatt egalizáltak a franciák (28-28). Strlek hetesből volt eredményes, majd labdaszerzés után Lékai értékesítette a ziccert (30-28). Az 56. percben először vezetett hárommal a Veszprém Strlek szenzációs találatával, de az előny pillanatok alatt egyre olvadt (31-30). Lékai betörésből szerzett gólt, majd a bírók két percre kiállították. A csereként beálló Cupara védte Stein ziccerét, majd Ilics időkérése után Jahija lőtte be ziccerét, eldöntve ezzel a találkozót az utolsó perc előtt (33-30). A végén Mahé is betalált, a lefújás előtt pedig Cupara újabb bravúrt bemutatva tette véglegessé a szenzációs győzelmet (34-31).

Momir Ilics: Nagyon örülök a győzelemnek, főleg a második félidőben mutatott játéknak és küzdőszellemnek. Az első félidő utolsó tíz percével nem vagyok elégedett, nem ment a csapatnak, sok lerohanásgólt kaptunk. Köszönöm a támogatást a szurkolóinknak!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!