labdarúgó NB III

2021.10.24. 19:46

Folytatódott a pápai csapat veretlen szériája

Sorozatban ötödik mérkőzésén nem talált legyőzőre a Perutz FC, mely az NB III-as labdarúgó-bajnokság 14. fordulójában remek első félidei támadójátékának és a második játékrészben tapasztalt fegyelmezett védekezésének köszönhetően egy góllal legyőzte a vendég Zalaegerszeg csapatát.

Napló-információ

A Perutz FC (világos szerelésben) megérdemelten nyert

Perutz FC–ZTE II. 1-0 (1-0)

Pápa. V.: Takács. Perutz FC: Dénes – Molnár, Bence, Zsirai, Füredi (Sandal 59.) – Köles, Hanzl (Jurik 80.), Iványi (Kalász 69.), Szilágyi, Szalai – Oláh (Skriba 69.). Edző: Weitner Ádám. ZTE II.: Németh E.– Papp Cs. (Bekő 52.) Sebestyén, Dóczi, Jóna – Őr, Papp L., Megyesi (Kryvotsiuk 81.), Németh D. – Beke (Bedő 87.), Fehér. Edző: Bozsik József.

Ellentétes előjelekkel készültek a felek, a Pápa négy meccs óta nem kapott ki, a ZTE viszont ugyanennyi ideje nem nyert.

Nagy részben a szerdai, Puskás II. elleni mérkőzés forgatókönyve valósult meg az első 45 percben, a Perutz irányította a mérkőzést, mezőnyfölényben játszott, és kapura veszélyesen futballozott.

Az első negyedórában az utolsó passzok vagy a pontos befejezés hiányzott a bakonyaljaiak játékából, előbb Szilágyi centerezésénél tisztáztak a védők, majd Oláh elől mentettek becsúszva, végül Füredi lőtt jó helyzetből fölé.

A 14. percben egy szöglet után Szalai elé került a kipattanó, bal sarokba tartó lövésére leért a zalaegerszegi kapus.

Pár perccel később egy gyorsan elvégzett szabadrúgás után Oláh elé került a játékszer, lövésénél a vendég hálóőr nagy bravúrt mutatott be.

A Perutz FC (világos szerelésben) megérdemelten nyert

Továbbra is lendületben maradt a Perutz, a ZTE elvétve jutott csak át a félpályán, a 36. percben Hanzl beadását fejelte öt méterről nem sokkal mellé Köles, majd a 38. percben góllá érett a hazai fölény: Füredi nagy bedobása után a védők Szilágyi elé csúsztatták a labdát, aki ballal okosan lőtte ki a bal sarkot, 1-0.

A második játékrész Iványi próbálkozásával indult, majd a zalaiak percei következtek, hiszen Papp László kétszer is komoly helyzetbe került, ám mindkettőt fölé bombázta. A folytatásra összekapta magát a Perutz, jobbára mezőnyben folyt a játék, a 80. percben a csereként pályára lépő Skriba emelt kevéssel fölé, majd a hosszabbításban Sandal lövését hárította lábbal a ZTE portása, ez volt a találkozó utolsó fontos momentuma.

Weitner Ádám: – Kísértetiesen hasonlított a szerdai mérkőzésünkhöz a mai, az első félidőben jobban játszottunk, a gól előtt és után is számtalan lehetőségünk volt, lezárhattuk volna a meccset. A szünet után bátrabb lett a ZTE, de csak egy kaput eltaláló lövése volt, úgy gondolom, igazságos a végeredmény.

Bozsik József: Kiegyenlített meccs volt, erősen kezdett a Pápa, amit sikerült átvészelnünk, de az ő akaratuk érvényesült. Ha a második játékrész első tíz percében fordítunk, a hazaiaknak egy szavuk nem lehetett volna, két-három alkalommal álltunk szemben a kapussal. Úgy érzem, két pontot itt hagytunk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában