Meglepő vereség

2021.10.05. 10:05

Második alkalommal kapott ki a Veszprém ebben az idényben

Nem sikerült gyenge idegenbeli mérlegén javítania a Balaton Bútor FC Veszprémnek, amely a futsal NB I hatodik fordulójában alulmaradt az Aramis SE otthonában.

Horváth Gábor

Tatai Józsefék pénteken, a Debrecen ellen javíthatnak

Fotó: Penovác Károly/Napló

Aramis SE-Veszprém 6-2 (3-2)

Budaörs. V.: Szilágyi, Takács, Strehó. Aramis SE: Soós – Horváth Sz., Vattamány, Bognár, Büki. Csere: Nyerges, Németh, Klushyn, Pap, Hosszú, Moga, Keresztury, Lévai, Sámson. Edző: Flavius Moga.

Balaton Bútor FC Veszprém: Klcsó – Tatai, Pál, Boromisza, Rutai. Csere: Spandler, Fridrich, Dorogi, Serginho, Bencsik Á., Kovács, Kis. Edző: Fehér Zsolt.

A vendégek kezdték jobban az összecsapást, az esélyesebb (a játéknap előtt a Veszprém harmadik, az Aramis hetedik volt a tabellán) együttes gyorsan vezetést szerzett.

A bakonyiakat óvatosságra intette, hogy a budaörsiek mindkét hazai meccsüket behúzták, igaz, a két újonc (TFSE, Kistarcsa) volt az ellenfelük a szezon elején. A Veszprém idegenbeli fellépései ugyanakkor nem sikerültek túl jól (a Nyírgyulajtól kikapott, a Kecskeméttel ikszelt a csapat), ezen szeretett volna javítani Fehér Zsolt legénysége.

Ennek szellemében már a harmadik percben az Aramis SE kapujába került a labda, Tatai szögletére Boromisza Dániel érkezett remekül, 0-1.

Az ötödik percben egyenlítettek a hazaiak, Keresztury Márton nagy gólt lőtt szabadrúgásból, 1-1.

A kilencedik percben pedig már az Aramisnál volt az előny, Moga Edvin lőtte ki a hosszú alsót jobb oldalról, 2-1.

Egyre jobban belejött a házigazda, hiába kért időt Fehér Zsolt, még ebben a percben tovább nőtt csapata hátránya. Klcsó passzolt rosszul, és a labdát szerző Keresztury távoli bombáját sem tudta fogni a bakonyiak kapusa, 9. perc: 3-1.

Próbálta rendezni a sorokat a Veszprém, jöttek is a helyzetek, lüktető, izgalmas, eseménydús volt a mérkőzés.

A 15. percben ismét egy rögzített szituációból tudott eredményes lenni a vendéggárda, Tatai rúgta be a labdát, amelyet Bencsik Ádám juttatott hat méterről a kapuba, 3-2.

Nyílt volt az összecsapás, de az első félidőben nem született több találat.

Tatai Józsefék pénteken, a Debrecen ellen javíthatnak Fotó: Penovác Károly/Napló

A szünet után az első lehetőségek kimaradtak, majd az Aramis SE – amely 5 a 4 elleni játékkal is próbálkozott – törte meg a csendet. A 27. percben Bognár Bence találta meg szabadrúgásból a rést a veszprémi védők és Spandler kapus között, kilenc méterről bombázott a hálóba, 4-2.

A folytatásban Spandler mentett többször is, a 31. percben azonban nem tudta kivédeni Bognár lövését, 5-2.

Nem adta fel a Veszprém, hiszen bőven volt még idő, azonban a szervezetten és taktikusan játszó házigazda tudta tartani a különbséget, sőt még növelte is.

A 38. percben Keresztury állította be a végeredményt, 6-2.

A bakonyiak pénteken javíthatnak, a következő fordulóban a Debreceni EAC együttesét fogadják a Március 15. úti sportcsarnokban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!