piros csoport

2021.10.06. 14:49

Másodperceken múlt a Pápa idegenbeli kosársikere

Egy roppant küzdelmes, kiélezett találkozón közel állt az NB I/B-s kosárlabda-bajnokság piros csoportjában a bravúrhoz a Conoil Pápa KC együttese, mely kétpontos vereséget szenvedett a Salgótarjántól.

Haraszti Gábor

Forrás: pexels

Salgótarjáni KSE – Conoil Pápa KC 56-54 (14-13, 15-13, 15-12, 12-16)

Salgótarjáni Városi Sportcsarnok. V.: Jurák, Bagi, Kruk. Salgótarján: Karanfilovszki 6/3, Molnár D. 7, Dragasevics 16/9, Kuttor 2, Takács A. 12. Csere: Molnár M. 2, Bán, Donakovszki 4, Monye M. 5/3, Hargitai 2. Edző: Szabó Zoltán. Conoil Pápa KC: Murai 16/9, Németh A. 4, Sonyák 9/3, Hódi 7/3, Koma 12. Csere: Horváth A., Varga B. 6, Németh G., Kocsis. Edző: Kálmán László.

Kuttor ziccerével majd Molnár 2+1-es akciójával villámrajtot vett a hazai alakulat, mely a folytatásban sem lassított, hiszen Karanfilovszki zsákolását követően immár kilenc egység volt a különbség (14-5). Ezután a pápaiak összekapták magukat, és egy 8-0-s rohammal a teljesen megzavarodott vendéglátóikhoz egy pontra zárkóztak fel (14-13).

A második felvonásban úgy tűnt, a rövid szünet alatt tudta rendezni a sorokat a Salgótarján, hiszen 8–2-vel kezdtek, azonban a PKC nem hagyta magát, folyamatosan ott volt ellenfele nyakán, Murai utolsó másodperces triplájával mindössze három pont volt a különbség (29–26).

A nagyszünet után nem sokat változott a mérkőzés képe, Takács és Dragasevics tartotta a különbséget, a másik oldalon Hódi kosaraival sikerült lőtávolon belül maradni, az utolsó felvonás előtt megmaradt a félidei, hatpontos tarjáni előny (44-38).

Borítékolható volt, hogy 30 percnyi fej fej melletti kosárlabda után nagy izgalmakat tartogat majd az utolsó negyed, erről a Varga és Murai vezette Pápa gondoskodott is, mely egy 11-3-as hét percet produkált, amivel – a találkozó során először – a vezetést is átvette (47–49). Az izgalmas végjátékban aztán Molnár Dániel duplája a hazaiak javára döntötte el az összecsapást.

Kálmán László: Gratulálok a Salgótarjánnak, úgy érzem, a hajrában a kezünkben volt a mérkőzés, de a kulcspillanatokban – főként a rutin hiányának betudhatóan – nagyon buta hibákat vétettünk, így csak magunkat okolhatjuk azért, hogy nem sikerült nyernünk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!