taekwondo online

2021.10.12. 18:11

Vb-bronzérmet ért a sok munka

A Padányi TKD Veszprém versenyzője, Bécsi Nikolett 2 DAN kategóriában állhatott a képzeletbeli dobogó harmadik fokára a közelmúltban befejeződött első online taekwondo-világbajnokságon.

Horváth Gábor

Bécsi Nikolett és mestere, Vajky László új edzésprogram alapján készült

A 12 fős magyar válogatott összesen két bronzérmet szerzett az eseményen. Bécsi Nikolett mellett a budapesti Sepp Yvette 4-6 DAN kategóriában lett harmadik.

Bécsi Nikolett világbajnoki teljesítménye mögött közel egyéves felkészülés áll. A remek taekwon-dós számára nem telt tétlenül a Covid-időszak. A közel másfél éves kényszerszünetben egy új edzésmódszert dolgozott ki edzőjével, Vajky Lászlóval.

Vajky Lászlótól megtudtuk, erre a koronavírus-járvány miatt bevezetett korlátozások alatt volt csak lehetőségük, hiszen a versenyek hosszú ideig szüneteltek. – Ha nincs ez a kényszerszünet, akkor neki sem mertünk volna állni ilyen nagyszabású változtatásoknak az edzésmódszereinkben – mondta az edző.

- Mintha csak újra az elejétől kezdtem volna a küzdősportokat, és 20 évet léptem volna vissza az időben – tette hozzá Bécsi Nikolett.

Megtudtuk, az újonnan kidolgozott edzésprogrammal már az első két hónap után igazolódott, hogy jó az irány, a fejlődés már az edzéseken is látszott, ami új inspirációt adott a versenyzőnek. Emellett az eredmények is azt mutatják, hogy a kényszerszünet alatt végzett munka nem volt felesleges, hanem egy új fejlődési irányt sikerült kijelölni és módszeresen végigcsinálni.

Bécsi Nikolett és mestere, Vajky László új edzésprogram alapján készült

A korábbi favorit versenyszámai, a küzdelem és az erőtörés mellett a formagyakorlat nem volt Bécsi Nikolett erőssége. Bár rendre sikeresen kvalifikálta magát az Európa- és világbajnokságokra, most viszont dobogós helyezést is sikerült végre elérni.

A veszprémi hölgy megérdemelten lett ezen a vb-n harmadik norvég és japán riválisa mögött.

Most ismét növekszik a versenyek száma, és remélhetőleg visszaáll a régi kerékvágásba a taekwando-élet. Bécsi Nikolett nagyon pozitívan látja a jövőt, a következő hetek megmérettetéseit követően ott lesz az Európa-bajnokságon, amelynek Spanyolország ad otthont.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!