Herceg nagy butaságot csinált

2021.11.20. 20:08

A Csurgót is könnyedén fektette két vállra a Füred

Továbbra is lendületben van a férfi kézilabda NB I-ben a Balatonfüredi KSE, amely szombaton a Csurgói KK-t „gázolta el” imponáló magabiztossággal.

Horváth Gábor

20211120 Balatonfüred sportcsarnok Kézilabda. NB I Balatonfüredi KSE (fekete)–Csurgói KKFotó: Pesthy Márton PM Veszprém Megyei Napló

Fotó: Pesthy Márton/Napló

BKSE–Csurgó 34-25 (19-10)

Balatonfüred, 600 néző. V.: Hargitai, Markó. Balatonfüredi KSE: ANDÓ – RODRIGUEZ 4, Németh B. 3, TOPIC 4, Dénes, SZÖLLŐSI B. 8 (3), BÓKA 4. Csere: Tóth M. (kapus), GOSTOVICS 4, Kemény 1, Jánosi 2, Szűcs 2, Brandt 1, Határ 1, Szmetán M. Edző: György László. Csurgói KK: Tatai – Tóth Á. 1, Schaffer, Herceg, Rotim 2, KRSMANCIC 9 (7), Kovacevic 3. Csere: Füstös (kapus), Krecic 1, Borsos 1, Vasvári, Szeitl E. 1, Gábor 2, GEBHARDT 5, Kozina. Edző: Baranyai Norbert.

Kiállítások: 16, ill. 10 perc. Hétméteresek: 3/3, ill. 7/7.

Szigorú védekezéssel kezdtek a csapatok, az első percekben valamivel a Füred volt hatékonyabb támadásban, 3-1.

A folytatásban elkapta a fonalat a BKSE, amely a 7. percben, két szélsőgól után 5-2-re vezetett. A hazaiaknál megvolt a jó védekezés-gyors támadás nyerő párosa, 7-2 után időt kért a Csurgó. Hiába, továbbra is remekül ment a vendégakciók semlegesítése a Balaton-partiaknak, 9-2-re módosult az állás.

Összekapta magát a Csurgó, ez arra volt elég, hogy feljött mínusz ötre a csapat. Nem sokáig tartott a hazai „hullámvölgy”, Németh Balázs remek egyéni játék után szerezte meg a 12. füredi gólt, 12-5.

Nagyon magabiztosan kézilabdázott György László alakulata, amelyben több kiemelkedő egyéni teljesítmény is akadt. Például Andó Ariáné a kapuban. A 25. percben 16-7-et mutatott az eredményjelző. A félidő hajrájában, két Topic-találat után már kilenccel vezetett a házigazda, 18-9.

A Csurgó nem tudott közelebb jönni a szünetig, ráadásul még tovább ásta maga alatt a gödröt a csapat. Gábor kétperces büntetést kapott, Herceg pedig elvállalta az időn túli szabaddobást, de valószínűleg megbánta, mert Dénest találta fejbe, amiért a szabályok szerint piros lap járt neki.

Fordulás után gyorsan 10 gólra nőtt a két együttes közötti különbség, 20-10. Hiába mutatott be ekkor több védést is Füstös, csapatának esélye sem volt a felzárkózásra, 37. perc: 24-13. György László pályára küldte a fiatalokat is, simán tartotta magabiztos előnyét a BKSE, 47. perc: 30-18.

Végül 34 találatig jutott a Füred, amely tükörsima sikert aratott.

György László: – A vártnál könnyebben nyertünk, nem erre számítottunk. Maximálisan koncentráltan, jó felfogásban játszottunk. Több kiemelkedő teljesítmény is akadt, ugyanakkor mindenki hozzátette a magáét, igazi csapatmunka volt. Roppant fontos két pontot szereztünk.

Baranyai Norbert: – Már az első percekben komoly hibákat követtünk el, ezeket könyörtelenül kihasználta a Füred. Elfogadhatatlan az a dekoncentráltság, ami védekezésben és támadásban is jellemezte a csapatot. Küzdöttünk, erőlködtünk, de nem tudtuk a védekezésünket stabilizálni. Mélységesen szégyellem magam a csapat nevében is, ez a játék kevés ebben az osztályban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!