Labdarúgó NB II

2021.11.27. 11:00

A Diósgyőri VTK-nál játszik az ajkai csapat

A szerdai ­budafoki bajnoki után újabb idegenbeli kihívás vár az ­ajkai futballcsapatra, amely a Diós­győri VTK otthonában szerepel vasárnap.

Horváth Gábor

Ráférne a sikerélmény az ajkaiakra, de ezúttal bravúr lenne a pontszerzés

Forrás: Penovác Károly/Napló

Ahogyan azt megírtuk, nem egyszerű az FC Ajka helyzete, amely mindkét e heti fordulóban idegenben kénytelen pályára lépni. Az első fellépésen, szerdán a Veszprém megyeiek 1-1-es döntetlent játszottak a Budafoki MTE-nél. Kis Károly együttese az 58. percben megszerezte a vezetést, de nem sokáig örülhetett az előnynek, a hazaiak néhány perc múlva büntetőből egyenlítettek. A találkozón mindkét csapatnak voltak további helyzetei, lehetőségei, így a felek nagyjából igazságosnak ítélték meg a pontosztozkodást. 
 

– Az első félidőben szervezetten futballoztunk, a fordulás után pedig a támadójátékunk is feljavult, így megérdemelten szereztünk vezetést. A hazaiak egyenlítő találatát követően is voltak lehetőségeink, hogy megszerezzük a győzelmet, de összességében igazságos döntetlen született – nyilatkozta a mérkőzést követően Kis Károly. 
 

Az előző idényben még NB I-es budafokiak mestere, Csizmadia Csaba úgy vélte, jól harcolt a csapata, ám a támadójátékuk még nem az igazi. 
 

– A vereséget ismét elkerültük, de az egy pontokkal nem megyünk sokra, nagyon kellene már egy győzelem a játékosok lelkének. A küzdő­szellemre nem lehetett panasz, mentálisan végig erősek voltunk, de támadásban ennél sokkal több kell ahhoz, hogy végre átszakadjon a gát. 
 

Az FC Ajka vasárnapi ellenfele sem tudott nyerni szerdán (Soroksár–DVTK 1-1), de a miskolciak így is az egyik legjobb formában lévő alakulatnak számítanak a másodosztály 20 csapatos mezőnyében. A Diósgyőri VTK a második a tabellán, Kondás Elemér fiai az előző öt fordulóban nem találtak legyőzőre. Talán nem is kell külön kiemelni, hogy a DVTK játékoskerete minőségi, hiszen a gárda célja az NB I-be való visszakerülés. Viszont mindenképpen megemlítendő a borsodiak hatékony támadójátéka (32 lőtt gól, a Vasassal holtversenyben a legjobb a mezőnyben), amelynek két alappillére Könyves Norbert és Molnár Gábor. 
 

Az ajkaiak jelenleg a 11. helyet foglalják el a tabellán, a vasárnapi mérkőzés 17 órakor kezdődik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában