Nem feltartott kézzel játszanak

2021.11.20. 10:00

Az éllovas látogat a balatonfürediek otthonába a labdarúgó NB III-ban

A labdarúgó NB III nyugati csoportjának 18. fordulójában, vasárnap 13 órától hazai pályán fogadja a Balatonfüredi FC a Credobus Mosonmagyaróvárt.

Juhász-Léhi István

A BFC (csíkos felsőben) pontszerzése a bravúrkategóriába tartozna

Fotó: Balogh Ákos/Napló

A vendéglátók hosszú pont nélküli időszak után remiztek legutóbb a Gárdony otthonában, amivel viszont még nem tudtak elmozdulni a veszélyzónából.

Az ellenfél?

Október óta nem vesztettek pontot a mosonmagyaróváriak, és így zsinórban a tizedik sikerre hajthatnak.

Intő jel, hogy a Mosonmagyaróvár idegenben is három-négy góllal intézte el az ellenfeleket. A Balaton-partiak holnapi riválisa vezeti a tabellát: 41 pontot gyűjtött 17 találkozón, és mindössze 11 gólt kapott.

Borgulya István több sebből vérző együttese legutóbb októberben diadalmaskodott, de nem adják fel a balatonfürediek.

A BFC (csíkos felsőben) pontszerzése a bravúrkategóriába tartozna
Fotó: Balogh Ákos/Napló

– A 18. fordulóban, a 17. összeállításban lépünk pályára – fogalmazott a Napló érdeklődésére Borgulya István, a fürediek edzője, aki nem titkolta a nehézségeket.

– Ez sem lesz egyszerű kihívás, de nem fogjuk feladni! Az előttünk álló három meccsen is a maximálisat akarjuk hozni azért is, hogy ne szakadjunk le a mezőnytől. A Mosonmagyar­óvár a mezőny jelenlegi legjobb csapata, amely abszolút esélyes a bajnoki címre is, ám nekünk mindenképpen pontra, pontokra van szükségünk. Sérültjeink legkorábban januárban, a jövő évi kezdésre tudnak ismét munkába állni, úgyhogy a sors által összeállított csapattal harcolunk. Bízom a srácokban, legutóbb is jól játszottunk – mondta el Borgulya István.

Az előző körben a Gárdony-Agárd ellen ikszelő fürediek a tizennyolcadik pozícióból várják a vasárnapi mérkőzést.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!