A fiatalokra is számítanak

2021.11.25. 06:50

Bajnokok Ligája: visszavágna a Telekom az ukrán Zaporizsjának

Kisebb hullámvölgybe került a Telekom Veszprém férfi kézilabda-alakulata: ezt jelzi, hogy az utóbbi két Bajnokok Ligája-mérkőzésen papíron gyengébbnek minősített riválissal szemben is alulmaradt. Ráadásul győztes helyzetből döntetlenre futotta a nagy rivális Pick Szeged elleni rangadón is.

B. Virág Rita

A stabil, kiegyensúlyozott védekezés lehet a mai összecsapás kulcsa

Fotó: Balogh Ákos / Napló

A veszprémiek vesszőfutása a Bajnokok Ligájában Bukarestben kezdődött, ahol óriási meglepetésre a Dinamo Bukaresttől 31-29-re kikaptak. Ezután következett a magyar klasszikus a Pick Szeged ellen, ahol végül 26-26-ös döntetlen született, pedig a Telekom többször is bevihette volna a végső döfést a két pont megszerzése érdekében. Múlt héten pedig az ukrán Motor Zaporizsja otthonában maradtak alul Momir Ilics tanítványai 29-27-re.

Ezzel a Veszprém visszacsúszott a BL B csoportjában a harmadik helyre, a Barcát saját pályáján legyőző Kielce (12 pont), és a katalánok (9) mögé.

 

Csütörtökön a magyar csapat számára megkezdődik a BL csoportmérkőzések második köre, vagyis a Motor Zaporizsját fogadja a Veszprém Arénában.

Az esélyekről, a lehetőségekről Gulyás Pétert, a Telekom Veszprém másodedzőjét kérdeztük. - Egyáltalán nem lepett meg bennünket a Zaporizsja játéka, hiszen erre készültünk, tudtuk, mire számíthatunk az ukránoknál – kezdte a veszprémi szakember. – Inkább azt mondanám, a saját játékunk volt az, ami letaglózott minket. Fáradtság, fásultság vett erőt a társaságon, amit szeretnénk mielőbb magunk mögött tudni.

 

Gulyás Péter emlékeztetett rá, a szezon előtt úgy vették át a gárdát, hogy a Bajnokok Ligájában a lehető legjobb szereplést tűzték ki célul, ez azonban nem jelenti azt, hogy bármiféle helyezésben gondolkoznának.

 

- Szeretnénk mindenképpen visszavágni az ukránoknak. Nemcsak nekik, magunknak, a szurkolóinknak is bizonyítanánk, hogy többre, jobbra vagyunk képesek. Az összecsapás kulcsa a stabil, kiegyensúlyozott védekezés lesz. Ha a hátsó alakzatunk megfelelően dolgozik, azzal nagyot léphetünk előre a győzelem felé – emelte ki.

 

Vasárnap Egerben vendégeskedett az együttes, ahol 36-28-as győzelmet ért el. A két pont megszerzésében oroszlánrészt vállaltak a fiatalok. Beállásukkal lendületbe jött az első félidőben megviseltnek tűnt együttes és végül kétség sem férhetett a győzelem megszerzéséhez. Ilics Zoran négy, Lukács Péter három, míg Dörnyei Borisz egy gólt szerzett.

- Valóban nagyon elégedettek vagyunk a fiatalokkal. A pályára lépésük után nagyobb sebességi fokozatba kapcsoltunk és sokat tettek azért, hogy a két pont a miénk legyen. Épp ezért nagyon bízom benne, hogy a BL-ben is minél több játékpercet tudunk nekik adni. Szeretném, ha az ukránok ellen is megmutatnák magukat – bizakodott Gulyás edző.

 

Elmondta még, Petar Nenadics sérülése szépen javul és úgy tűnik, csütörtökön már bevethető lesz.

Hozzátette, ha nem, akkor sincs baj, van elég játékos a keretben, akik bevethetőek a posztján.

A Telekom Veszprém–Motor Zaporizsja BL-mérkőzés november 25-én, csütörtökön 18.45 órakor kezdődik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában