Látványos és izgalmas

2021.11.25. 21:34

Egy héttel korábban jön a Mikulás-rali

Az előttünk álló hétvégén Veszprémben és környékén – a Kislőtéren és a Nagylőtéren – rendezi meg a 25. Mikulás-ralit a Laroco Motorsport Egyesület.

Juhász-Léhi István

A viadal minden évben látványos és izgalmas

Forrás: Pesthy Márton/Napló

A jubileumi verseny teljes távja 165 kilométer, ami öt gyorsasági szakaszt jelent, míg a gyorsok összesen 82,9 kilométert tesznek ki. 
 

– Hihetetlen, de ez a 25. Mikulás-rali, amely így jubileumi. Kíváncsisággal teli várakozás után egy nagyon szép létszámú mezőny jött össze, hiszen közel százan jelezték indulási szándékukat, ami jelen helyzetben nagyon jó létszám, és minőségi mezőnynek tekinthető – nyilatkozta a Naplónak Lakatos Róbert, a Mikulás-rali szervezőbizottságnak vezetője. – Izgalmas programmal készültünk a versenyzőknek két tempós, a Veszprém-ralikon is régóta használt pályával. 
 

Érdekesség, hogy a jubileumi Mikulás-rali egy komplett rali 2-es verseny távjának felel meg, ami tartogat kihívásokat, és a fő szervező szerint ez az a rendezvény, amelyre érdemes kilátogatni. 
 

– Ez a jubileumi verseny a jelenlegi időjárási előrejelzések szerint egy picit mostoha lehet, ugyanis az elmúlt hetek legrosszabb napját vetítik előre – fogalmazott Lakatos Róbert. – Az elmúlt években persze volt már fagy, hó, eső, szélvihar, ám ennek ellenére érdemes kilátogatni elsősorban a Kislőtérre, azaz Jutaspusztára, amely könnyen megközelíthető, és sokat is lehet látni, hiszen háromszor mutatja meg magát a mezőny. 
 

Megtudtuk azt is, hogy a jogszabályokat értelmezve nem szükséges oltási igazolvány a rali megtekintésére, azonban a rendező felhívta a figyelmet arra, hogy a kilátogatók tartsák be a járványügyi rendelkezéseket. És hogy miért egy héttel korábban érkezik a Mikulás Veszprémbe? 
 

– A lőtér igénybevételének van egy éves terve, így már a jövő évi rendezvényeinknek is hamarosan elkezdődik az egyeztetése – mondta Lakatos Róbert. – A mostani Mikulás-rali időpontja februárban lett végleges, hiszen hadgyakorlatok közé kellett beilleszteni. 
 

A program, november 28., GY1, 8.33: Nagylőtér1 (14 km). GY2, 9.16: Kislőtér1 (18,3 km). GY3, 11.15: Nagylőtér2 (14 km). GY4, 11.58: Kislőtér2 (18,3 km). GY5, 13.49: Kislőtér3 (18,3 km). Cél, 14.27: Veszprém Aréna. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában