Marguc kimagasló teljesítményt nyújtott

2021.11.25. 20:37

Magabiztos játékkal vágott vissza a Telekom Veszprém

Sikerült a visszavágás, a Telekom Veszprém hazai pályán magabiztosan fektette két vállra az ukrán Motor Zaporizsját a férfi kézilabda Bajnokok Ligájában.

B. Virág Rita

Forrás: Penovác Károly/Napló

Telekom Veszprém–Motor Zaporizsja 36-29 (18-13)
 

Veszprém, 2500 néző. V.: Jorum, Kleven (norvégok). Telekom Veszprém: Corrales – Lékai 2, Jahija 1, Blagotinsek, Lékai, Nilsson 4, Strlek 4.. Csere: Ligetvári 3, Marguc 9 (3), Maqueda, Nenadics 3, Lauge 5, Lukács 1 (1), Mahé 2, Ilics Z., Sipos 1. Edző: Momir Ilics.
 

Motor Zaporizsja: Komok – Kozakevics, Sebetic 2, Malasinkas 2, Bohan 8, Horija 3, Gyencov 1. Csere: Tutjunyik (kapus), Poukhouski 5, Turcsenko 1, Molina, Kravcsenko, Doncov 1, Vjunik, Vasziljev 3 Edző: Gintaras Savukinas.
 

Kiállítások: 6, ill. 10 perc.
 

Hétméteresek: 4/4, ill. 2/3.
 

A múlt heti kellemetlen vereséget követően a visszavágásban reménykedett a Telekom Veszprém a kellemetlen stílusú ukrán csapat, a Motor Zaporizsja ellen. Jó hír volt, hogy Petar Nenadics felépült sérüléséből és be is nevezték. Ezúttal a maródi Dejan Manaszkov és a fiatal Dörnyei Borisz maradt ki a keretből.
 

Bokan gólja vezette fel a találkozót, amire Lékai válaszolt. Az ukránok most sem játszották el az áldozati bárányt, nem riadtak meg nagynevű riválisuk otthonában, bátran kézilabdáztak (3-4). Nehezen lendült játékba a Veszprém, de már többször vezetni tudott (7-6). Az első negyedórához közeledve pályára lépett a két hete hiányzó Petar Nenadics és Rasmus Lauge is.
 

A Zaporizsja zsinórban két gólt lőve fordított (7-8), Lauge egyenlített, ám Vasziljev ismét betalált. Momir Ilics elérkezettnek látta az időt, hogy egyeztessen a hogyan továbbról tanítványaival.
 

A 20. perchez érve Nilsson kapott remek bejátszást Nenadicstól, majd a szerb irányító lövése után először vezetett két góllal a hazai gárda. Időt kértek az ukránok, ám ezúttal hiába. Corrales bemutatott több nagyszerű védést, elől pedig Nenadics vezérletével sikerült megnyugtató különbségre szert tenni (25. perc: 14-9).
 

A félidő utolsó perceiben is a Veszprém akarata érvényesült: Corrales elkapta a fonalat és gyors akciókkal tovább hízott a differencia (27. perc: 16-9). A szünetig a Zaporizsja két gólt ledolgozott, ám a Telekom így is nyugodtan vonulhatott az öltözőbe.

Két villámgyors Lauge-találattal indult a második felvonás. A Veszprém végre azon a hőfokon játszott, amit vártunk. Elöl pontos, precíz támadásokkal növelte góljai számát, hátul a Sipos és Blagotinsek belső védőpárossal jól akasztotta meg a Zaporizsja próbálkozásait (22-16).
 

Ugyan egy 3-1-es szériával négy gólra megközelítette ellenfelét a Motor, de Lékai remek befutása, majd leosztása után ismét helyreállt a rend (39. perc: 25-20).
 

Az ukránok hozzáállását dicsérte, továbbra is nagy harcra, koncentrációra késztette a Veszprémet. A 45. percben például a háromért támadhatott a vendégcsapat, de szerencsére sikerült a labdát megszerezni. Marguc pedig azonnal kihasználta a helyzetét, nyolcadik góljának tapsolhattunk.
 

A Telekom szorosan fogta a gyeplőt, nagy tempót diktált a meccs végéhez közeledve is, és Nilsson parádés zárása után Lauge góljával már 31-24-re állt a meccs (50. perc).
 

A kezdeti nehézségek dacára az összecsapás végén már csak a különbség mértéke volt kérdéses. A főleg védekezésben foglalkoztatott Sipos is betalált (34-25), majd az utolsó percekben a két fiatal, Zoran Ilics és Lukács Péter is játéklehetőséghez jutott. Ligetvári elképesztő bombagóllal vétette észre magát (57. perc: 35-27).
 

A 60. percben Lukács Péter megszerezte első BL-gólját, hetesből vette be könyörtelenül az ukrán kaput. Még egy Motor találatot feljegyezhettünk, de végül magabiztosan nyert a Telekom Veszprém.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában