Létszámgondok

2021.11.25. 15:32

Nem adják fel a gyulafirátótiak

Az előző fordulóban nem tudott kiállni a Gyulafirátót SE a labdarúgó megye I-ben. A klubnál létszámgondok vannak, de csak a felnőtteknél, ugyanakkor a csapat mindent megtesz azért, hogy végigjátssza a bajnokságot.

Horváth Gábor

Nemcsak az idő ködös olykor Rátóton, hanem a felnőtt foci jövője is, a helyiek azért bizakodnak és harcolnak

Fotó: Balogh Ákos/Napló

A múlt héten elmaradt a Szentantalfa–Gyulafirátót megye I-es bajnoki, a vendégek nem tudtak kiállni.
 

A rátótiak szakmai vezetőjét, Fogl Sándort kérdeztük ezzel kapcsolatban. - Hónapok óta küzdünk ezzel, nagyjából hét hadra fogható felnőtt játékosunk maradt, így az ifistákkal együtt éppen ki tudunk állítani egy kezdőcsapatot. Emiatt az ifimeccsek időpontjait át kellett programozni, hogy a fiatalokra a felnőtteknél is számítani tudjunk – vázolta a helyzetet lapunknak Fogl Sándor, aki hozzátette, a létszámprobléma fő oka, hogy náluk nem kapnak juttatást a játékosok.
 

A rátótiak mindenképpen szeretnék végigjátszani a bajnokságot, nem adják fel, fényt jelenhet az alagút végén, hogy az utánpótlást tekintve egyáltalán nem áll rosszul a klub. - Tavaly 86 18 év alatti igazolt játékosunk volt, idén ez a szám 131, ami komoly növekedést jelent. Az U7-es, U11-es és U13-as korosztályokban soha nem dolgoztunk még ilyen sok gyerekkel. Bízunk benne, hogy őket tovább tudjuk majd vinni – adott hangot reményének Fogl Sándor, aki megjegyezte, sporttelepük minden rátóti számára nyitva áll, bátran lehet jönni futballozni, de akár futni, nézelődni is, szeretnék helyi összefogással megmenteni a jövőnek a lakosságszámban növekedő veszprémi településrész kicsi, de lelkes egyesületét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában