női röplabda NB I

2021.11.23. 11:30

Veszprémi győzelem hazai pályán

Győzelmet ünnepelhetett a CoreComm-VESC csapata a Debrecen elleni bajnokin a női röplabda NB I-ben, Veszprémben.

Gunther-Nyitrai Krisztina

Fotó: Penovác Károly / Napló

Bár az első szett elején felváltva vezettek a csapatok, szép lassan elléptek a hazaiak, és tartva az előnyüket, tovább növelték a különbséget. A hajrához közeledve felzárkózott a Debrecen (21:21), de nem tudta átvenni a vezetést, a veszprémiek behúzták az első játszmát (25:23).

A harmadik etapban jól kezdtek Szombathy András tanítványai, azonban a vendéglátók lendületes játékkal előbb egyenlítettek, majd fordítottak. 16:16-nál újra egyenlőt mutatott az eredményjelző, és pontosabb játékkal az Eötvös DSE nyerte a szettet (25:21).

Szokolikné Kalmár Judit: – Nagyon felszabadult játékkal sikerült nyernünk. Sajnos egy sérülés történt az első szettben, Szvath Júliának a térde kifordult egy szerencsétlen leérkezéskor. Jobbulást kívánunk neki! Szerencsére a csapat gyorsan magához tért az eset után, és ismét irányítottuk a meccset. Blokkban és nyitásokban is az ellenfél fölé nőttünk, és a támadásban is hatékonyabbak voltunk.

CoreComm-VESC–DSZC-Eötvös DSE 3:1 (23, 14, -21, 15)

Veszprém, 50 néző. V: Soltész, Sík. CoreComm-VESC: Huck 4, Miklós 10, Szvath, Sherwin 14, Hajós 15, Bozsó 12. Csere: Tóth L., Iglói (liberók), Molnár-Pintér 13, Pós 4, Monteiro. Edző: Szokolikné Kalmár Judit.

EÖTVÖS DSE: Tóth K. 6, Béni 6, Fehér 5, Takács D. 5, Araújo 25, Berza 7. Csere: Fehérvári (liberó), Juhász, Pálfi, Kerek 1. Edző: Szombathy András.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!