Kiváló szezonzáró

2021.12.16. 08:00

A veszprémi szumósok is eredményesen szerepeltek

Jól sikerült a 2021-es versenyidény lezárása a Centrum Sport Egyesület birkózó- és szumószakosztályainál.

Horváth Gábor

Márkus Roland volt az egyik veszprémi, aki országos bajnoki címet ünnepelhetett Fotó: Centrum SE

Az esztendő utolsó versenyeiről Janku Ferenc klubelnök számolt be lapunknak. Idén Egerben rendezték meg a birkózók Magyar Egyetemi-Főiskolai Országos Bajnokságát (MEFOB), amelyen 125 fő in- dult. A veszprémi centrumo- sokat Kovács Gergő és az edzőként is tevékenykedő Schvarcinger Zsolt képviselte. Mindkét sportoló a Pannon Egyetem hallgatója és először szerepelt a rangos versenyen. Bemutatkozásuk remekül sikerült, hiszen Schvar­cinger Zsolt 90 kilogrammban harmadik, Kovács Gergő 80 kg-ban szintén a harmadik helyen zárta az országos bajnokságot. 


A szumósoknál minden korosztály küzdőtérre, azaz dohjóra lépett. Az U14-es és U18-as korosztály országos bajnokságon, az U16, U21 és a felnőttmezőny Európa-bajnoki válogatón küzdött a címekért. A gyermek és a legkisebb utánpótlás-korosztály, az U12-esek felkészülési versenyen voltak Szigetszentmiklóson. 


A veszprémiek közül két újonc is bemutatkozott. Huszár Regina birkózóként már sokszor bizonyította rátermettségét. Erő, állóképesség és dinamika tekintetében remekül helytállt, kizárólag a rutin hiánya miatt csúszott le a dobogó tetejéről és szerzett így ezüst­érmet. Rendkívül szoros mérkőzéseket vívott Regina olyan vetélytársakkal, akik országos bajnoki címmel, illetve Európa-bajnoki érmekkel rendelkeznek, így az edzők teljesen biztosak abban, hogy pár verseny elteltével bajnokként ünnepelhetik versenyzőjüket.

 
Mészáros Tibor amerikai fociból nyergelt át a szumósokhoz és hat pazar mérkőzés után állhatott a dobogó tetejére. Tibor remek állóképességgel rendelkezik, hiszen amerikaifocistaként rengeteget fut, azonban őt is meglepte, hogy ez a szumóhoz nagyon kevés, mivel a belharc heve teljesen felőrli az állóképességet, így neki ezen kell még dolgoznia. Mindkét versenyző eredményére rendkívül büszke a szakvezetés. 


A Centrum SE csapata összesen 19 érmet szerzett, kilenc arany-, öt ezüst-, illetve öt bronzérem született. 


Az eredmények, gyermekkorosztály: Nagy Dominik első, Csejtei Kincső harmadik hely. 


U12-es korosztályban: Csejtei Zoárd, Sulyok Csanád, Szalay Adrián első, Tóth Krisztán második hely. 
U-14-es korosztályban: országos bajnoki címet szerzett Csejtei Krisztofer, második lett Szalay Adrián és harmadik helyen zárt Csejtei Zoárd és Kék Milán. 
U16-os korosztályban: Márkus Roland megnyerte a válogatót, míg Jámbor Kristóf második, illetve Huszár Regina harmadik helyen végzett. 
U18-as korosztályban: országos bajnokit zsebelt be Márkus Roland és Jámbor Kristóf, Huszár Regina pedig a második helyen zárt. 
A felnőtteknél: Mészáros Tibor a 115 kg felettiek között megszerezte a bajnoki címet. 


Open kategóriában: Mészáros Tibor a második helyen zárta a versenyt. 


Az alapozás január 10-ig tart. Január 23-án az év egyik legkeményebb versenye következik, az Érd Kupa. A nemzetközi megmérettetés kiemelt kvalifikációs verseny az Eb-k­re és a világjátékokra. 
 

Címkék#szumo#sport

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!