Az utolsó feladat

2021.12.09. 18:22

Az Aramis lesz a vendég az idei záráson

Újabb fontos mérkőzés előtt áll a Balaton Bútor FC Veszprém a futsal NB I-ben: a bakonyiakra pénteken „hatpontos” hazai rangadó vár.

Horváth Gábor

Fehér Zsolt szakvezető szeretné feltüzelni tanítványait a derbire

Forrás: Penovác Károly/Napló

A veszprémiek hétfőn léptek pályára legutóbb, és – ahogyan arról beszámoltunk – magabiztosan fektették két vállra idegenben a TFSE-Bestrong együttesét. A 7-1-es vendégsikert hozó mérkőzéssel Fehér Zsolt, a veszprémiek mestere nem volt teljesen elégedett. 

– Görcsösen játszottunk, különösen a találkozó elején, többször is a kapussal álltunk szemben, mégsem tudtunk gólt szerezni. Az első találatot követően aztán megnyugodtunk, és a második félidőben egy pillanatig sem forgott veszélyben a sikerünk – tekintett vissza Fehér Zsolt. – Van egy kis hiányérzetem, mert akár tíz gól fölött is lőhettünk volna, sajnos az egész szezonban küzdünk a helyzetkihasználással – mondta, hozzátéve: természetesen örülnek, hogy sikerült szezonbeli második idegenbeli sikerüket megszerezni, ugyanakkor már az előttük álló feladatokra kell koncentrálniuk. 

A fő feladat az, hogy a Veszprém a felsőházba verekedje magát a bajnoki alapszakasz végére, e célhoz elsőként – az idei utolsó bajnokin – az Aramis SE-t kellene két vállra fektetni. 

– Az Aramis a szezon meglepetéscsapata, amely tavaly búcsúzott az első osztálytól, de a visszalépések miatt mégsem esett ki, idén pedig remekül szerepel. Riválisunkat remek játékosok alkotják, öt-hat olyan ember is akad, aki egymaga képes meccseket eldönteni, és ezek az egyéni kvalitások adják a budaörsiek eredményességét. A mi feladatunk az lesz, hogy ráerőltessük a játékunkat a vendégekre, és megvalósítsuk az edzéseken begyakoroltakat. Az Aramis rengeteg gólt rúg, így a legfontosabb az, hogy jól védekezzünk. Ki kell hogy segítsük egymást, csúsznunk-másznunk kell; ha megfelelően működik a csapatmunka, nem lesz gondunk. Amennyiben ezt nem sikerül megvalósítanunk, akkor meglepetés érhet minket. Fegyelmezetten, agresszívan, keményen kell futsalozzunk, és teljes mértékben ki kell kihasználnunk az adódó lehetőségeket – fogalmazott Fehér Zsolt, aki lassan teljes értékű játékoskeretre számíthat. Ezzel kapcsolatban megjegyezte: az utóbbi időben az ellenfelek mindig jobb állapotban voltak náluk, nekik sok volt a hiányzójuk, várják, hogy végre megforduljon ez a dolog, sokat dolgoznak azért, hogy mindenki a lehető legjobb formában álljon készen a küzdelmekre. 

A Balaton Bútor FC Veszprém–Aramis SE bajnoki pénteken 18.30-kor kezdődik. A két együttes október eleji meccsén a budaörsiek 6-2-es sikert arattak otthonukban. 

Az NB I alapszakaszából négy kör van még hátra, ebből hármat januárban rendeznek. 

Az idei utolsó forduló párosításai: Berettyóújfalu–DEAC, Nyírgyulaj–TFSE, Veszprém–Aramis, Kistarcsa–Haladás, Újpest–Kecskemét. 

A bajnokság állása: 1. Haladás (egy meccsel kevesebb) 33 pont, 2. DEAC 26, 3. Aramis 25, 4. Kecskemét 24, 5. Berettyóújfalu 23, 6. Veszprém 23, 7. Újpest (egy meccsel kevesebb) 22, 8. Nyírgyulaj 12, 9. TFSE 12, 10. Kistarcsa 1. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!