Foci

2021.12.06. 14:30

FC Ajka: három pont helyett egy jutott

Az élmezőny tagjai mind begyűjtötték a pontokat a labdarúgó NB II idei utolsó előtti játéknapján.

Horváth Gábor

Az 

 – ahogyan arról beszámoltunk – megint balszerencsés volt, hiszen egy megnyert meccset engedett ki a kezéből. Ez rövid időn belül második alkalommal fordul elő a Veszprém megyeiekkel, két héttel ezelőtt, a Soroksár elleni hazai bajnokin nulla pont lett az eredménye a dekoncentráltságnak, most vasárnap legalább egy pontot szerzett a csapat.


Persze ez sovány vigasz, hiszen három egységre lett volna szüksége a társaságnak, amely meg is dolgozott ezért, valami azonban továbbra sem stimmel, nem sikerül behúzni a „megnyert” meccseket.


A Csákvár volt Kis Károly csapatának a vendége a 19. fordulóban. A hazaiak esélyeshez méltón kezdték az összecsapást, támadtak, helyzeteket dolgoztak ki és az első félidő végén Gaál Bálint fejesét követően sikerült vezetést szerezniük. Az FC Ajka a szünet után is irányította a játékot, közel volt hozzá, hogy növelje előnyét, Tóth Gergely és Csizmadia Zoltán próbálkozását követően is a kapufán csattant a labda. Húsz perccel a vége előtt a csákváriak megfogyatkoztak, Vaskó jutott a kiállítás sorsára, úgy tűnt, biztos a hazai három pont. A vendégek azonban megrázták magukat, a házigazda pedig túlságosan megnyugodhatott. Rendezetlenül, figyelmetlenül védekeztek az ajkaiak, a Csákvár pedig végigvitt egy szép akciót és egyenlített. Innen már nem volt visszaút a sikerhez a hazaiaknak, foggal-körömmel küzdött a rivális, ráadásul a véghajrában az ajkai Berzsenyit is kiállította a játékvezető. A találkozó 1-1-es döntetlennel ért véget.


– Rendkívül csalódott vagyok, mert egy olyan mérkőzésen nem sikerült megszereznünk a három pontot, ahol gólokkal kellett volna nyernünk. Ahogy ez ilyenkor lenni szokott, a kimaradt helyzetek után mi kaptunk gólt és elmaradt a győzelem – nyilatkozta a mérkőzést követően Kis Károly, akinek az éllovas ellen kell felkészítenie és felráznia csapatát, az idei utolsó körben, vasárnap a Vasas látogat Ajkára.


Mondani sem kell, iszonyatosan nehéz dolga lesz a Veszprém megyei együttesnek, a bajnokság élcsapatai ugyanis kiélezett küzdelmet folytatnak egymással, a 19. körben mindegyik gárda győzni tudott.


Eredmények: III. Ker. TVE–Békéscsaba 4-3, Budaörs–Siófok 3-0, Szentlőrinc–Kecskemét 1-4, Tiszakécske–Pécs 3-2, Dorog–ETO FC Győr 0-1, Soroksár–Vasas 1-2, Haladás–Szolnok 2-1, Szeged-Csanád–Nyíregyháza 3-2, Budafok–DVTK 0-1.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!