Három pápai pont idegenből

2021.12.05. 20:20

Hatalmasat küzdött a Perutz FC

Az NB III-as labdarúgó-bajnokság előrehozott tavaszi fordulójában a Perutz FC mindhárom pontot elhozta Sopronból. A pápaiak Nagy kiállítása után 75 percet emberhátrányban futballoztak, kapusuk tizenegyest hárított, a három pontot érő találatot Sandal lőtte, szintén büntetőből.

Napló

A pápaiak remek futballal zárták az esztendőt

Sopron–Perutz FC 0-1 (0-1)
Sopron. V.: Muhari. SC Sopron: Horváth – Koronczai, Harangozó (Bokán 46.), Tóth (Füleki 23.), Sipos, Kustor, Holzmann, Baranyai, Jakab G. (Jakab D. 46.), Csomos, Pető. Edző: Mátyus János. Perutz FC: Szigeti – Köles, Nagy, Zsirai, Szalai – Bence, Iványi, Szilágyi (Skriba 84.), Hanzl – Oláh (Molnár 65.), Sandal (Kalász 51.). Edző: Weitner Ádám. A Perutz trénere, Weitner Ádám először tért vissza ellenfélként korábbi sikerei helyszínére, ahol szerette volna győzelemre vezetni csapatát és idegenbeli sikerrel téli pihenőre vonulni.
A kezdő sípszó után ahogy az lenni szokott, a pápaiak irányították a játékot. Az ötödik percben Szilágyi bokája koppant a tizenhatoson belül, ám a játékvezető nem ítélt tizenegyest. Két perccel később Sandal kapta a labdát a tizenhatos csücskén, jobb alsóba tartó tekerését Horváth bravúrral szögletre tolta. A 15. percben tíz emberre fogyatkozott a Pápa, Nagy rántotta le a büntetőterületen belül Kustort, Muhari játékvezető a pápai védőt kiállította, a Sopronnak pedig tizenegyest ítélt. Jakab büntetőjénél azonban Szigeti eltalálta az irányt és hárítani tudott. A folytatásban sem állt vissza a Perutz, játékán nem látszott meg az emberhátrány. A 30. percben Sandal esett el a tizenhatoson belül, ám a tizenegyes ezúttal is elmaradt. A 36. percben a vendégek is büntetőt végezhettek el, miután Jakab kezére pattant a labda. Az ítéletvégrehajtó Sandal Dominik volt, aki magabiztosan lőtt a sarokba 0-1.
A második félidőben előbb Füleki került helyzetbe, majd két veszélyes szögletet hatástalanított a védelem. A Pápa jól állta a soproni rohamokat, sőt a Perutz egy-két ígéretes kontrát is vezethetett.
A 86. percben eldőlhetett volna a meccs, ám Skriba lövését Horváth ismét bravúrral védte, a hátralévő időben hősiesen védekeztek a vendégek, az utolsó egyenlítési lehetőséget Szigeti hárította, így a pápaiak óriásit küzdve győzelemmel vonulhatnak téli pihenőre.
Weitner Ádám: – A kiállítás ellenére is rendkívül jól fociztunk, több ziccerünk is volt. A második félidő igazi csapatmunka volt, óriásit küzdöttek a srácok, le a kalappal előttük.

Címkék#Perutz FC

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában