Riválisuk fölé nőttek

2021.12.10. 20:49

Nagy lépést tett a felsőház felé a veszprémi együttes

Négy gólt kapott, mégis könnyedén nyerte meg az Aramis SE elleni derbit a Balaton Bútor FC Veszprém pénteken a futsal NB I-ben.

Horváth Gábor

Tatai Józsefék nagyon koncentráltan és kevés hibával játszottak

Forrás: Balogh Ákos/Napló

Veszprém–Aramis SE 8-4 (4-1)

Veszprém, 500 néző. V.: Czene-Joó, Apkó, Ibriksz. Balaton Bútor FC Veszprém: Spandler – Tatai, Pál, Boromisza, Rutai. Csere: Koncsol, Fridrich, Komáromi, Dorogi, Serginho, Ábrahám, Bencsik, Fellembek, Kiss M. Edző: Fehér Zsolt. Aramis SE: Nyerges – Vattamány, Fekete, Bognár, Büki. Csere: Molnár, Fülöp, Horváth Sz., Klusin, Bélavári, Lux, Hosszú, Moga E., Sámson. Edző: Flavius Lorant Moga.

Rendkívül fontos összecsapásra készült a Veszprém és az Aramis SE egymás ellen. Az alapszakasz hajrájában minden egyes találkozónak nagy a jelentősége, hiszen rendkívül szoros a küzdelem a felsőházba kerülésért.

A hazaiak a hatodik, a vendégek a harmadik helyről várták a derbit, a felek között mindössze két pont volt a különbség. Mindenki tudta, a győztes nagy lépést tesz célja, az első öt közé jutás felé, ami felsőházi részvételt jelent.

Óvatos kezdést láthatott a nagyérdemű, a szurkolók hamar bemelegedtek (a B-közép ütemesen biztatta a hazaiakat), a csapatoknak ehhez kellett egy kis idő.

Eleinte mindkét oldalon sok volt a pontatlanság, ideges volt a játék, amit az is mutatott, hogy a vendégek gyorsan összeszedtek három szabálytalanságot. Az Aramis aztán pár kisebb helyzettel is jelentkezett, de edzőjük nem volt elégedett, 6 és fél perccel a kezdés után máris időt kért.

Nem sikerült elkerülni azonban a veszprémiek fölényét.

A 8. percben Tatai ívelt Boromiszához, akitől visszakapta a labdát, és a csapatkapitány vezetést szerzett a házigazdának, 1-0.

Egyre jobban belelendült a Balaton Bútor FC, amely uralta a meccset, Tatai a kapufát találta el.

Az Aramis 5 a 4 elleni formációval próbálkozott, ám pontatlanul, lassan járatta a labdát, amelyet Tatai csípett el és növelte kétgólosra az előnyt, 12. perc: 2-0.

A Veszprém szervezetten, fegyelmezetten futsalozott, olykor tetszetős akciókat vezetett, míg a vendégek elég tanácstalannak tűntek.

Mégis sikerült szépíteniük, Spandler indított rosszul, Hosszú pedig a kontra végén a hálóba vágta a játékszert, 17. perc: 2-1.

A 18. percben az Aramis SE hibázott kecsegtető helyzetben, jött is az ellentámadás, amelynek végén Boromisza szépen pörgette el a labdát Nyerges fölött, 3-1.

A 20. percben Tatai volt megint szemfüles, a csapatkapitány ismét lecsapott egy vendéghibára, és az üres kapuba helyezte el harmadik gólját, 4-1.

Mondhatni, hogy egymás hibáiból éltek a csapatok az első félidőben, csak hozzá kell tenni, hogy a nagyon koncentrált Veszprém egyszer hibázott, míg riválisa bakik sorozatát követte el. Ez meg is látszott az eredményen.

Elszántan jött ki a folytatásra az Aramis SE, amely hét másodperccel a kezdést követően a kapuba talált, Moga volt eredményes, 21. perc: 4-2.

A 22. percben Rutai volt erőszakos, lepattintotta megáról védőjét, és a hálóba helyezett, 5-2.

Ugyanebben a percben Bognár lövése is célt talált, 22. perc: 5-3.

A vendégek letámadtak, labdaszerzés után pedig egyből elővették az 5 a 4 elleni játékot. A Veszprém azonban jól védekezett és „könnyű” gólokat szerzett, a 28. percben Rutai volt ismét eredményes, 6-3.

Azonnal jött a válasz, Hosszú lőtt a hosszú alsóba, 28. perc: 6-4.

Innentől kezdve viszont már csak egy csapat volt a pályán, a bakonyiak pedig érvényesítették fölényüket.

A 30. percben Rutai lesett le egy passzt, és az üres kapuig gyalogolt, 7-4.

A 31. percben Pál is bevette az üres Aramis-kaput, távolról beállítva a végeredményt, 8-4.

A hazaiak további gólokat lőhettek volna, de igazából erre nem volt szükség, nagyon magabiztos, egyben fontos sikert aratott a Veszprém rengeteget hibázó riválisával szemben.

Fehér Zsolt: – Tudtuk, hogy nehéz feladatunk lesz. Hiába vezettünk gólokkal, nem dőlhettünk hátra, az Aramis játssza legjobban Magyarországon az 5 a 4 elleni játékot. Gratulálok csapatomnak, és köszönjük a szurkolók biztatását.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában