Két játékos is távozott

2021.12.16. 15:22

Távozott a Veszprémi Kosárlabda Klub sportigazgatója, vele ment a szlovák edző is

Bombaként robbant a hír csütörtökön, hogy az NB I/B piros csoportjában szereplő Veszprémi Kosárlabda Klub (VKK) felbontotta sportigazgatója, Csorvási Levente szerződését. Ez a változás továbbiakat generált az egyesületnél, a távozó klubvezetővel tartott Martin Blaho vezetőedző, Nebojsa Dukic és Madár András játékosok.

B. Virág Rita

A múlt héten még a Veszprémi Kosárlabda Klub a hetvenéves jubileumát ünnepelte, ahol látszólag minden a legnagyobb rendben volt. Ezek után sokakat meglepett, hogy csütörtökön megfogyatkozott a csapat.


– Csorvási Levente sportigazgatóként, a klub egyik vezetőjeként dolgozott. Elévülhetetlen érdemei vannak abban, hogy az elmúlt években magas szintű játékosok szerződtek Veszprémbe és a klub megítélése egyre pozitívabb lett. Mint minden kapcsolatban, nekünk is akadtak nézeteltéréseink egymással. Ezek rendezésére mindketten azt láttuk jónak, ha közös megegyezéssel elválnak útjaink  – kezdte Naményi Miklós, a VKK ügyvezetője. Mint azt megtudtuk, szerdán közös megegyezéssel szerződést bontottak Csorvási Leventével és amikor ezt a csapattal közölték, többen felálltak, és jelezték, hogy ha a sportigazgató megy, akkor ők sem szeretnének maradni.


– Meglepett a döntésük. Megpróbáltam meggyőzni az edzőt és a játékosokat is, de végül kitartottak az eredeti elképzelésük mellett. Senkinek sem szeretnék akadályt gördíteni az útjába, ha akadékoskodtam volna, az senkinek sem jó. Az viszont mindent elmond számomra, hogy Madár Bandiban, amikor elváltunk egymástól, a harag, vagy a megbántódás szikráját sem tudtam felfedezni – számolt be a történésekről Naményi Miklós majd hozzátette, minden távozónak sok sikert kíván mind a magánéletben, mind a pályán.
Az ügyvezető elmondta, mivel a bajnokságnak több, mint a fele még visszavan, a hiányzók pótlásával sikerül elérni a kitűzött célt.
Naményi Miklós hozzátette a pénteki, Conoil Pápa elleni megyei rangadón egyelőre az eddigi másodedző, Naményi Márk ül le a kispadra.


Lapunk megkereste Csorvási Leventét is, aki azt mondta, szerinte a sportigazgató feladata az, hogy hidat képezzen a mindenkori vezetőség és a csapat között. A keret minden tagjával a kapcsolata szinte baráti volt.


– Mindig igyekeztem racionális döntést hozni és igyekeztem mindig, minden körülmények között a csapat érdekeit nézni.Azért, hogy fejlődjön, előre haladjon a gárda. Naményi Miklós december 31-vel mondta fel a szerződésemet. Utána próbált kompromisszumos megoldást ajánlani, de én már ezzel nem akartam élni, elváltak útjaink – húzta alá.


A VKK pénteken Pápára utazik. A Veszprém jelenleg ötödik, a Pápa a tizenkettedik helyen áll a tabellán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!