Fejér-B.Á.L. Veszprém

2022.02.04. 07:00

A Covid árnyéka vetült a csapatra

Mozgalmas heteket tudhat maga mögött a Fejér-B.Á.L. Veszprém NB I.-es férfi kézilabdacsapata, de nemcsak azért, mert januárban kivívta a továbbjutást a Liga-kupában.

B. Virág Rita

A felkészülés nem volt zökkenőmentes (fehérben Kristóf Mátyás)

Forrás: Penovác Károly/Napló

A Fejér-B.Á.L. Veszprém remekül szerepelt a Liga-kupá­ban, mondhatni erőn felül teljesített, ugyanis egyetlen mérkőzésen sem tudott teljes kerettel kiállni a találkozókra, mégis továbbjutott. A bakonyiakat ugyanis ismét színpadra szólította a koronavírus, a Covid letarolta a társaságot. Folyamatosan három-négy ember is beteg volt, így karanténba került, s akiknek végre negatív lett a tesztjük, azok sem térhettek egyből vissza, előbb alapos kivizsgáláson estek át. 
A hiányzókat az ifjúsági csapatból igyekezett pótolni Tombor Csaba vezetőedző, aki lapunknak elmondta, nagyon elégedett volt a fiatalok játékával, teljesítményével, azonban az tisztán látszik, hogy a 17–19 éves játékosok még messze vannak az élvonalban elvárt szinttől, nagyon sokat kell gyakorolniuk, edzeniük, pallérozódniuk ahhoz, hogy stabil tagjai legyenek az NB I.-es gárdának. 
– Tizenhat nap alatt öt mérkőzésen kell pályára lépnünk – kezdte a szakvezető. – Pénteken utazunk a Ferencvároshoz, aztán szerdán Csurgón a Magyar Kupa-negyeddöntőben leszünk érdekeltek. Ezt követően Komló lesz az úti célunk, majd a Liga-kupa-negyeddöntőben a Kecskeméttel találkozunk. Az ötödik összecsapást végre itthon rendezzük, a Balatonfüredet fogadjuk a bajnokságban – tudtuk meg. 
Tombor Csaba megjegyezte, egyik sorozatot sem veszik félvállról, egyik meccset sem engedik el. 
– Januárban nagyon kevés időnk volt, nem tudtunk eleget közösen gyakorolni, így minden alkalmat megragadunk arra, hogy a játékunkat csiszoljuk, finomítsuk. A Covid árnyékában érthetően nem tudom, mire leszünk képesek, ez a helyzet kissé elbizonytalanít mindnyájunkat. Sajnos pénteken sem tudunk teljes kerettel utazni, Kurucz Máté négy hét után végre kikeveredett a koronavírusból, ám még nem tud pályára lépni – hangsúlyozta az edző. 
A Fejér-B.Á.L. jelenleg a 11. helyen áll a tabellán, míg a pénteki vendéglátó, a Ferencváros a negyedik a sorban. 
Az összecsapás 18 órakor kezdődik majd. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!