Országos rekord

2022.02.22. 19:49

Harminckét éves csúcsot döntött meg

Több mint két másodperccel megjavította Szögi István a 2000 méter fedett pályás országos rekordját az Indoor Tour Gold sorozatának lievini állomásán.

B. Virág Rita

A Sportolj Velünk SE futója harminckét éve fennálló csúcsot adott át a múltnak, amit még 1990-ben Banai Róbert ért el (5:02.98). Tóthné Stupián Anikó tanítványa remek taktikával, a helyezésén és a tempóján fokozatosan javítva hetedikként ért célba, ám ami ennél is fontosabb: 5:00.73-as időeredménnyel, amely új országos rekord. Fontos megjegyezni, hogy ott volt a mezőnyben klubtársa, Kiss Gergő is, aki iramfutóként segítette a viadal résztvevőit a minél jobb helyezések elérésében. 

– Nagyon gyors tempót kértek Geritől, ami alapján úgy gondoltuk, néhányan biztosan megpróbálnak majd világcsúcsot futni. Tudtuk, hogy a mezőny legelejével nem szabad elmennem, így az elején nagyjából a mezőny közepére helyezkedtem. De ott hirtelen egy kisebb szakadék keletkezett, ami után egyedül találtam magam, és több körön keresztül nekem kellett vezetni az üldözőbolyt – értékelt a verseny után a Magyar Atlétikai Szövetségnek (MASZ) Szögi István. Hozzátette még, mivel a táv legnehezebb szakaszát egyedül kellett teljesítenie, az utolsó pár körre alaposan elfáradt. 

– Ekkor többen megelőztek, ami valamelyest segített is, hogy tudtam kire tapadni, és nem lassultam tovább. Picit sajnálom, hogy a jó hajrám ellenére sem sikerült öt perc alá becsúsznom, de összességében nagyon örülök a magyar csúcsnak. Nem sokszor volt részem ilyen jó hangulatban, telt házas közönség előtt futni, ez is sokat segített a célom elérésében – hangsúlyozta az immáron kétszeres magyar csúcstartó, hiszen tavaly 1500 méteren döntött meg szintén évtizedek óta fennálló magyar csúcsot. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!