Döntetlen Nagykanizsán

2022.03.27. 19:18

A Perutz FC két pontot hagyott riválisa otthonában

Az NB III-as labdarúgó-bajnokság 27. fordulójában a Perutz FC kétgólos előny birtokában sem tudott nyerni, miután a házigazda Nagykanizsa két helyzetéből kettőt gólra váltott és öt perccel a lefújás előtt döntetlenre mentette a találkozót.

Napló

Hajnal Gergely (fehérben) harcossága gólt ért a vasárnapi bajnokin Fotó: Napló

Nagykanizsa–Perutz FC 2-2 (0-1)

 


Nagykanizsa, Olajbányász Stadion. V.: Práth. FC Nagykanizsa: Borsi – Kovalovszki, Simon (Varga, 67.), Pál, Török (Kollár, 67.), Kovács, Bagó (János, 46.), Szabó, Lőrincz (Kobra, 67.), Major, Kószás. Edző: Gombos Zsolt. Pápai Perutz FC: Dénes – Kalász, Zsirai, Németh, Nagy T. – Bence, Katona (Iványi, 75.), Nagy Z. (Szilágyi, 75.), Hajnal (Márton, 69.), Hanzl (Molnár 86.) - Oláh (Jurik, 86.). Edző: Weitner Ádám.

 


Helyzet nélkül telt az első tíz perc, melynek nagy részében a vendégek térfelén folyt a játék. A 15. percben Szabó lövését tolta fölé Dénes, aki tíz perccel később a jobb kapufát találta telibe, a labda a lécről kifelé pattant.

 


A 38. percben Hanzl támadta a labdát, aminek labdaszerzés lett a jutalma, a pápaiak csapatkapitánya egyből indította Hajnalt, aki a kapu jobb sarkába lőtt, megszerezve első találatát Perutz mezben 0-1.

 


Fordulás után hamar megduplázta előnyét a Pápa, az 55. percben egy kis szögletet követően Katona tekerte be a játékszert, az ötösnél Németh emelkedett a legmagasabbra és a rövidbe fejelt, 0-2.

 


A 72. percben szépített a hazai alakulat, egy kapu előtti tűzijáték során nem sikerült felszabadítani, ide-oda pattogott a labda, majd Kószás kapott egy lekészítést, ami a lábak között utat talált a jobb alsóba, 1-2.

 


A gól után érthető módon belelkesedett a Nagykanizsa, aminek a 85. percben lett meg az eredménye: egy beívelés után Németh rúgta fel János Norbertet, amiért a játékvezető büntetőt ítélt. A tizenegyest a sértett a balra vetődő Dénes mellett a kapu jobb oldalába gurította, 2-2.
A hátralévő időben is nyomás alá helyezte ellenfelét a Bányász, de újabb találat már nem született.

 


Weitner Ádám: – A kezdeti fásultság után jól beleálltunk a meccsbe, s minden úgy folytatódott, ahogy azt előzőleg elterveztük. Kezünkben volt a győzelem, de a játékosaimnak rutint kell még szerezni és meg kell tanulni, hogy az ilyen meccseket le kell tudni zárni. Helyzet nélkül buta gólokat kaptunk.

 


Gombos Zsolt: - Az eredménnyel nem vagyok elégedett, de nem szabad elfelejteni, hogy kétgólos hátrányból álltunk fel. Győzni szerettünk volna, az első és második játékrészben is fölényben voltunk, többet birtokoltuk a labdát, de a támadóharmadra elfogytunk. Nem szoktam a játékvezetőkkel foglalkozni, most sem fogok, maradjunk annyiban, hogy vissza kell néznem a bekapott gólokat.
A Perutz FC április 3-án, 17 órától a MOL Fehérvár II.-t látja vendégül.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában