Röplabda Extraliga

2022.03.25. 10:19

Füredi siker az UTE-óvás után

Az elődöntőbe kerülést ünnepelhette volna a negyeddöntő harmadik meccsén a Szent Benedek RA a női röplabda Extraligában, ám a rivális óvása után egy sikert elvettek a balatonfürediektől, akik így 2-1-re vezetik az egyik fél harmadik győzelméig tartó párharcot.

Horváth Gábor

Jobb volt a Szent Benedek RA, amelyet egy siker választ el az elődöntőtől

Forrás: Nagy Lajos/Napló

SzBRA–UTE 3:1 (-17, 16, 16, 21)

Balatonfüred, 100 néző. V: Tillmann, Selega. Szent Benedek RA: Szavovics 14, Vacsi 13, Stijepic 19, Kiss G. 9, Koprivica 8, Iosia 3. Csere: Fáth, Baksa (liberók), Jimerson 2. Edző: Dejan Desnica. Újpesti TE: Ovecková, Krasteva 14, Ambrosio 3, Petőváry 9, Koleva 13, Gyimes 10. Csere: Dömsödi, Kis D. (liberók), Del Rio 7, Durst, Szabó L., Manninger. Edző: Horváth András.

Füredi hazai sikerrel kezdődött a negyeddöntős párharc, majd a Szent Benedek az idegenbeli mérkőzést is megnyerte az UTE ellen, így a harmadik összecsapást megelőzően már a továbbjutás bebiztosítására készülhetett a csapat. Csak egy ideig, ugyanis a fővárosiak óvást nyújtottak be a második találkozóval kapcsolatban, és a magyar játékosok szerepeltetésére vonatkozó szabály megsértése miatt a szövetség fellebbviteli bizottsága megsemmisítette az eredményt, a meccset 3-0-val az Újpestnek írta jóvá.

Ilyen előzményekkel kellett pályára lépni csütörtökön, és a Balaton-partiak nem is tudtak jól koncentrálni a mérkőzés elején, az első szettet elvitte az UTE (17-25).

A folytatásban feljavult a Szent Benedek teljesítménye, a hazaiak pontosabban játszottak, jól védekeztek, így magabiztosan fordítottak a szettarányon, a második és a harmadik etapot egyaránt 25-16-ra nyerték. A negyedik játékrészben sem volt komoly esélye a vendégcsapatnak, megérdemelten győzött a Füred, amely így 2-1-re vezeti a párharcot. A negyedik találkozót vasárnap (18.00) rendezik Budapesten.

Dejan Desnica: – Ez volt a hetedik mérkőzésünk az Újpest ellen ebben a szezonban, és mind a hét meccset megnyertük a pályán. Ma is megérdemelt volt a sikerünk, sokat tettünk érte, mindenki kivette a részét a győzelemből. Vasárnap szeretnénk lezárni a párharcot.

Horváth András: – Olykor idegesen, feszülten röplabdáztunk, sajnos nem tudtunk élni a kínálkozó a lehetőségekkel. Most már a vasárnapi meccsre kell koncentrálnunk, szeretnénk ismét felépíteni magunkat, agresszív, jó játékkal kell előrukkolnunk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!