Több játékost nélkülözniük kell

2022.03.11. 19:52

Idei első idegenbeni sikerükre készülnek a pápaiak

Az NB III.-as labdarúgó-bajnokság 25. játéknapján Somogy megyébe utazik a Perutz FC. Az ötödik helyen álló pápaiak a csoport 12. helyén tanyázó Kaposvár vendégei lesznek, amely a második legtöbb döntetlent (9) érte el az eddig lejátszott mérkőzések során.

Napló-információ

A pápai labdarúgók (világos mezben) vasárnap Kaposváron lépnek pályára

Forrás: Penovác Károly/Napló

A harmadosztályú pontvadászat 24. fordulójában hozta a kötelezőt a pápai együttes, hiszen 3-0 arányban legyőzte a sereghajtó Andráshidát. A Zala megyeiek ellen Bence Szilárd kissé szerencsés góljával sikerült az előnyt megszerezni, majd Nagy Tamás és Katona Csongor is betalált az ellenfél hálójába. 

– Nem szeretem a kötelező jelzőt, ebben az osztályban nincs könnyű ellenfél, így az Andráshida sem volt az – mondta a múlt hétvégi párosítás kapcsán a pápai tréner, Weitner Ádám. – Sok helyzetet dolgoztunk ki, azonban a vezetés megszerzése után kapkodtunk, mivel hamar el akartuk dönteni a meccset. Szerencsére a szünet után, a második gólt követően megnyugodtak a fiúk, és sokat megmutattak abból, amit gyakorolunk az edzésen, és végül magabiztosan tartottuk itthon a három pontot – fűzte hozzá a vezető- edző. 

Hétvégén a 12. helyezett Kaposvár otthonába látogat a Perutz, a hazaiak három döntetlent követően fogadják a pápaiakat. Weitner edző kerete ezúttal sem lesz teljes, több alapemberrel sem számolhat a kezdőcsapat kialakításakor. 

– Bízom benne, hogy a Kaposvár ellen a helyzetkihasználás javulni fog. Ugyanakkor vannak nehézségeink, sajnos Oláh László, Bence Szilárd és Hajnal Gergely is beteg, viszont Szilágyi Adrián elkezdte a futóedzéseket, továbbá az Andráshida ellen megsérült Dénes Zsolt is velünk tudott készülni a héten. Jó meccsre számítok, egy stílusos focit játszó csapat lesz az ellenfél, rutinos edzővel, egyszóval nehéz lenne tippelni. Azt szeretném, hogy fizikálisan, mentálisan, illetve csapategységben folytassuk a fejlődést – vázolta a célokat a Perutz vezetőedzője. 

A találkozó március 13-án, vasárnap 15 órakor kezdődik Kaposváron, a játékvezető Kubicsek Máté lesz. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!