Pick Szeged - Telekom Veszprém

2022.04.23. 21:06

Fantasztikus! Veszprémi házidöntő lesz a Magyar Kupában!

A második félidőben nyújtott kiemelkedő teljesítményével 30-27-re legyőzte legnagyobb riválisát a Pick Szegedet a Telekom Veszprém, így vasárnap történelmi pillanat tanúi lehetünk, veszprémi házidöntő lesz a férfi kézilabda Magyar Kupában!

B. Virág Rita

Fotó: Peka Roland/ NSO

Pick Szeged-Telekom Veszprém

27-30 (17-15)

Győr, 4000 néző. V.: Horváth, Marton. Pick Szeged: Mikler R. – Sostaric 2, Tönnesen 2, Gaber 1, Mackovsek, Henigman, Bombac 3. Csere: Alilovic (kapus), Frimmel 2, GARCÍANDIA 4, Rosta M. 2, B. Radivojevics 1 (1), BODÓ 7, Blonz 2 (2), Martins 1. Edző: Juan Carlos Pastor.

Telekom Veszprém: Corrales – Gasper Marguc 3, J. Omar 3, Mahé 2 (1), B. Blagotinsek 1, LAUGE 4, Strlek 2. Csere: CUPARA 1 (kapus), Sipos A., A. NILSSON 4, NENADICS 7, Lékai 1, Ligetvári, Maqueda 2. Edző: Momir Ilics.

Az eredmény alakulása. 6. p.: 4–3. 15. p.: 6–9. 17. p.: 9–9. 21. p.: 10–12. 27. p.: 13–14. 36. p.: 20–18. 40. p: 20–20. 46. p.: 24–20. 49. p.: 25–22. 52. p.: 25–24. 57. p.: 27–26.

Kiállítások: 10, ill. 14 perc.

Hétméteresek: 1/1, ill. 6/3.

A férfi kézilabda Magyar Kupa döntőnek is beillő elődöntőjét két veszprémi játékvezető dirigálta, Horváth Péter és Marton Balázs fújta a sípot.

A kupa történelemben 2011 óta nem fordult elő, hogy ne Veszprém-Szeged finálét rendezzenek, ezért az idei torna több szempontból is érdekessé vált. A fináléba elsőként a Fejér-B.Á.L. Veszprém került be, amely legyőzte a Budakalászt, így aztán sokan veszprémi házidöntőben reménykedtek.

Lauge találatával indult a döntőnek is beillő csata, Bombac gyorsan egyenlített. Gólra gól volt a válasz, ez folytatódott egészen 5-5-ig, vagyis a 11. percig. Sostaric, majd Tönnesen duplája következett, először vezetett három góllal a Tisza-parti gárda (8-5). Újabb fordulat következett, Nenadics ragadta magához a karmesteri pálcát, és a 17. percben már 9-9 állt a kijelzőn.

Időt kértek a szegediek, ez jót is tett a játékuknak, rendre elléptek két góllal (14-12). Az első harminc perc végén is ez volt a különbség, 17-15.

A szünet után hatalmas elánnal vetette bele magát a mérkőzésbe a kétgólos hátrányban lévő Veszprém és a Corralest váltó Cupara védéseivel ésegy 5-1-es remek szériával fordított 20-18-ra.

A Szeged természetesen nem ijedt meg és a 40. perchez érve ismét kezdődhetett minden elölről, 20-20.

Mahé hetesével vette vissza a vezetést a Telekom, Cupara pedig lehúzta a rolót. A védése után üreskapus gólt lőtt, majd egy újabb bravúrja után Nenadics vette be Mikler kapuját, 20-23.

Percekre leállt a gólszerzés, aztán Lauge labdaszerzését követően Maqueda iramodott meg és négyre nőtt a differencia, 20-24. Újra rövid megbeszélést tartott a szegedi tréner, és Alilovicot küldte a pályára. A horvát kapus megpróbált változtatni a meccs kimenetelén, szép védéseket mutatott be, és szegedi gólokkal 23-25-re alakult az állás. Egy újabb eladott labda után pedig Garciandia egyre faragta a különbséget, 24-25. Ilics mester azonnal időt kért.

Az 53. percben Nenadics gyötört be egy labdát, majd Nilsson kapott két percet, de Blonz kihagyta a megítélt hetest. Kiváló szegedi védekezés után Garciandia szépített, de külön ki kell emelni Gabert, aki elképesztő zárással tette tisztává a terepet társa előtt. A szlovén beállós nagyon fájlalta a lábát, úgy bicegett le, így ő befejezte a csatát.

 

 

Lauge csodálatos akcióval vette be Alilovic kapuját, azonban Bodó még mindig nem tekintette lefutottnak a meccset (57. perc: 26-27). Passzívig játszott a Veszprém, Jahija bombázott az utolsó passznál a kapuba, 26-28. Mackovsek átlövését Cupara fogta, a kipattanó után ismét Bodó volt a gólszerző, 27-28.

Rosta követett el buta hibát, Lauge átadásába lábbal nyúlt bele egy perccel a vége előtt, így megkapta harmadik két percét és végleg kiállt. Jahija befutása után 27-29-re alakult az állás. A végén Cupara védte Bombac löketét, eközben Sipos fültövön vágta az irányítót. A két veszprémi játékvezető kivideózta az esetet és piroslapot adott a veszprémi játékosnak. Harminckét másodperc maradt.

Nenadics még bevágott egyet, így 27-30-ra nyert a Telekom Veszprém. Vasárnap jöhet a veszprémi házidöntő!

Momir Ilics: – Ahogy korábban is már gyakran előfordult, most is jobban játszottunk a második félidőben, főleg védekezésben. Álltuk a sarat, segítették egymást a játékosok, ami védésekhez vezetett a kapuban. Az első félidőben idegesek voltunk és túl sok helyet hagytunk Dejan Bombacnak védekezésben, ezen próbáltunk javítani a szünetben. Sikerült, ott vagyunk a döntőben és ez a lényeg.

Juan Carlos Pastor: – A játékosaink mindent kiadtak magukból, végig harcolták a mérkőzést. A végén is vissza tudtunk jönni a meccsbe, de a kiállítások eldöntötték ezt az elődöntőt. Mostantól az a cél, hogy regenerálódjunk a vasárnapi bronzcsatára, helyre rakjuk a játékosokat, ám sérülés miatt Matej Gaber valószínűleg így sem lesz bevethető.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!