Női röplabda NB I

2022.04.19. 18:50

Újabb veszprémi győzelem idegenben

Egyre közelebb kerül céljához, a biztos bennmaradáshoz a Veszprémi Egyetem SC NB I-es női röplabda-alakulata, amely ezúttal Debrecenben szerzett három pontot.

B. Virág Rita

A VESC alakulata három játszmában nyert Debrecenben a rájátszásért folyó küzdelemben

Forrás: VESC

Eötvös DSE – CoreComm-VESC 0-3 (-21, -14, -18) 

Debrecen, 50 néző. V.: Árpás, Varjasi. Eötvös: Young 9, Takács 4, Kovács 1, Berza 9, Tóth 4, Fehér 6. Csere: Fehérvári (liberó), Béni, Juhász. Edző: Szombathy András. Veszprémi Egyetem SC: Pós 2, Miller 13, Miklós 9, Sherwin 2, Hajós 13, Bozsó 3. Csere: Tóth (liberó), Molnár-Pintér 2, Pfitzner, Papp. Edző: Szokolikné Kalmár Judit. 

Az NB I. 5–8. helyért zajló rájátszásában a veszprémiek kezdtek jobban: 3-0-ra, majd 9-5-re is vezettek. Aztán kisebb hibák után egyenlített a vendéglátó (9-9), és innentől fej fej mellett haladtak a csapatok. A hajrához érve a VESC Hajós pontjaival 21-18-ra ellépett, s innen már a játszmát is megnyerte.

Az elsőhöz hasonlóan indult a második felvonás (0-4), azonban 7-7-nél kezdődhetett minden elölről. Ezt követően lendületbe jöttek a bakonyiak, és zsinórban szerzett hat ponttal 7-14-re alakult az állás. A különbség tovább nőtt, így simán begyűjtötte ezt a szettet is a VESC. 

Szorosan indult a harmadik etap, 5-5 után rövid ideig vezetni tudott a Debrecen (7-5). Szerencsére azonban mindig akadt valaki, aki jó megoldásokkal lendített egyet a veszprémiek szekerén, és előbb 15- 9-re, aztán 19-13-ra elhúztak a vendégek. A hajrában sem változott a játék képe, a VESC biztosan nyert. 

Szokolikné Kalmár Judit: – Kérésemnek megfelelően kellő fegyelmezettséggel játszott a csapat. Az első szettben, még a kezdeti hibák miatt, fej fej mellett haladt a két együttes, de végül a szettet sikerült behúznunk. A második játszmától ritkultak a hibák, és a nyitások is támadóbbak lettek, a sáncunk is hatékonyabb volt. Egyre közelebb vagyunk a célunkhoz, vagyis a bennmaradáshoz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!