Jöhet az ötödik siker?

2022.05.06. 19:36

A remek formában lévő Ajka otthon szerepel

Igazi örömfocit hozott az elmúlt néhány hét az FC Ajkánál, amely szeretné folytatni győztes sorozatát. A bajnokságban az ajkaiak vendége vasárnap (17 óra) a kiesés elől menekülő Budafok lesz az NB II. 36. fordulójában.

Horváth Gábor

A hajrában mutatja a legjobb formáját ebben a szezonban az Ajka

Forrás: Penovác Károly/Napló

A nyolcadik helyre kúszott fel a második vonal tabelláján az FC Ajka, amely négy bajnokit nyert zsinórban. Kis Károly legénysége két vállra fektette a Haladást (1-0), a Szentlőrincet (1-0), a Budaörsöt (2-1), majd a múlt héten a Soroksár vendégeként is nyerni tudott 3-1-re. A Veszprém megyeiek épp a bajnokság hajrájára kerültek a legjobb formába, már eldőlt, hogy a kieséstől nem kell tartaniuk, a folytatásban (három kör van hátra) az lehet a céljuk, hogy előkelőbb helyen végezzenek a tabellán. 
– Erős rivális otthonában szerepeltünk a múlt héten, öröm, hogy folytattuk sorozatunkat. Megérdemelten nyertünk, hiszen a három gól mellett több helyzetünk is akadt. Más meccs lesz a Budafok elleni, ők a kiesés ellen küzdenek. Jó csapatról van szó, amelynek a helyezése nem tükrözi az erejét. Ősszel 1-1-es döntetlent játszottunk egymással, most szeretnénk otthon tartani a pontokat, ehhez maximumot kell nyújtanunk – mondta Kis Károly. Az ajkai szakvezető hozzátette: megnyugvást ad, hogy el tudtak lépni a tabella aljától, az utóbbi hetekben javult a helyzetkihasználás, és az együttes védekezése is stabil. Bízik benne, így folytatják szereplésüket. 
Az NB II.-ben a bennmaradásért és a feljutásért is ádáz küzdelem zajlik. Az már eldőlt, hogy a Vasas a bajnok és az egyik NB I.-es feljutó, a második hely sorsa még kérdéses. Jelenleg a Kecskemét foglalja el a pozíciót 68 ponttal, a harmadik Diósgyőri VTK 65, a negyedik Szeged 62 egységgel rendelkezik. Ami a tabella hátsó részét illeti, ha most vége lenne a pontvadászatnak, a Budaörs (18. hely), III. Ker. TVE (19.), Szolnok (20.) hármas búcsúzna az osztálytól, de még bármelyikük kivívhatja a bennmaradást, míg további hat csapat veszélyben érezheti magát. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!