Történelmi tettre készülődnek

2022.05.16. 19:15

Először játszhatna finálét a veszprémi futsalcsapat az első osztályban

Kedden eldőlhet, hogy bekerül-e az idei bajnoki döntőbe a Balaton Bútor FC Veszprém, amely az MVFC Berettyóújfalu otthonában harcolhatja ki a Haladás elleni finálét a futsal NB I-ben.

Horváth Gábor

A bakonyiak egész szezonban azért harcoltak, hogy a legvégén az aranyéremért léphessenek pályára

Forrás: Penovác Károly/Napló

Két forduló van még vissza a futsalélvonal rájátszásából a végső helyosztók előtt, a felsőházban érdekelt veszprémieknek van esélyük a bajnoki fináléba kerülésre. Ebben a küzdelemben ma idegenben vár rájuk egy rendkívül fontos rangadó, amely dönthet a második hely sorsáról. 
Az már korábban eldőlt, hogy a címvédő Haladás idén is döntőt játszik, a szombathelyiek behozhatatlan előnnyel vezetik a tabellát. 
A második Veszprém és a harmadik Berettyóújfalu egyaránt 11 ponttal rendelkezik, e két együttes csap ma össze egymással az alföldiek otthonában. Ha a bakonyiak győznek, be is biztosítják a második helyet, mert pontazonosság esetén jobban állnak riválisuknál. A házigazdának igazából csak a siker jó, döntetlen esetén is a Veszprém lenne kedvezőbb helyzetben. 
A zárókörben a Balaton Bútor FC a Debreceni EAC csapatát fogadja majd, a Berettyóújfalu az Újpest vendége lesz. 
A Veszprém és a Berettyóújfalu háromszor találkozott ebben az idényben. Legutóbb, március elején Fehér Zsolt tanítványai 5-3-ra nyertek a Március 15. úti sportcsarnokban. Az alapszakaszban viszont mindkétszer az alföldiek bizonyultak jobbnak, Veszprémben 3-2-re, hazai pályán 3-1-re győztek. 
A keddi derbi 19 órakor kezdődik. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!