Felemás a hétvégi mérleg

2022.05.03. 19:47

Idegenben szerzett értékes győzelmet a felsőházas Veszprém

A Balaton-felvidéki Kézilabda Akadémia (BFKA) veszprémi együttese Ózdon nyert, míg a balatonfürediek Szegeden maradtak alul a férfikézilabda NB I/B felső-, illetve alsóházában.

B. Virág Rita

A veszprémi Pergel Andrej ötször volt eredményes

Forrás: Penovác Károly/Napló

Ózdi KC–BFKA-Veszprém 23-26 (11-13) 
Ózd, 150 néző. V.: Bába, Horváth P. BFKA-Veszprém: Mikler – Szűcs 2, Körtélyesi, Markovics 2 (1), Bakos 1, Pergel 5, Szabó T. 1, Almásy 1, Csányi 4 (3), Végh 1, Bőti 2, Balogh B., Horváth M. 1, Dobi 3. Edző: Dinko Dankovics. 
Kiállítások: 4, ill. 6 perc. 
Hétméteresek: 8/6, ill. 5/4. 
A felsőházban sereghajtó Ózd ellen nehezen lendült játékba a Veszprém, de a hibák ellenére az első negyedórához érkezve 4-6 állt a kijelzőn. Zsinórban dobott három találattal fordított az Ózd, ám két perc múlva Pergel góljával már a bakonyiaknál volt az előny. Az Ózd próbálta tartani a lépést a fiatalokkal, így a játékrész végén csak két gól volt a hátránya. 
A szünet után öt perc alatt megduplázta előnyét a BFKA (13-17), ám a hazaiak nem adták fel, újra és újra feljöttek két gólra (16-18). Ekkor hosszú percekig egyik fél sem talált be, sok volt az elrontott akció. Dobi törte meg a több mint hatperces szünetet. A hajrát Pergel remek megoldása vezette fel, Szabó és Dobi góljai után pedig kialakult az eddigi legnagyobb különbség (18-23). Sőt, az 56. percben Bőti is hozzá tudott tenni a meccshez, ekkor 19-25-öt mutatott a kijelző. A hátralévő percekben nagy hajrát nyitott az Ózd, de már nem tudta utolérni ellenfelét, a Veszprém megérdemelten nyert. A veszprémiek így a nyolcadik helyen állnak a tízcsapatos tabellán. 
Pick Szeged U23–BFKA-Balatonfüred 33-24 (18-13) 
Szeged, 150 néző. V.: Fekete, Tóth. BFKA-Balatonfüred: Hermann Á., Ágoston – Kovács B. 3 (1), Fadhle 1, Mellák 6, Klucsik 3, Gálfi, Tóth N. 3, Kepess 4, Frauenberger 3, Hutvágner Á. 1. Edző: Kis Ákos. 
Kiállítások: 8, ill. 8 perc. 
Hétméteresek: 4/4, ill. 5/2. 
Az alsóházi rangadóra a fürediek eléggé tartalékosan tudtak csak elutazni, mindössze három mezőnycseréje volt Kis Ákos vezetőedzőnek. Ennek ellenére eleinte remekül tartotta magát a tóparti csapat, a 9. percben 5-5-öt mutatott a kijelző. Ezután három hazai találatra nem érkezett válasz, először vezetett hárommal a Pick, 8-5. Sőt, a folytatásban ötre nőtt a differencia (14-9), és ez nem is változott a harminc perc végére sem. 
A hazaiak kapusa Lakatos jól tette a dolgát, így a második játékrészben sem változott a játék képe. Próbált kapaszkodni a Füred, ám túl sok volt a hiba és láthatóan kezdett elfáradni a vendégcsapat, 37. perc: 23-16. A játékrész közepén kétszer egymás után is hátrányba került a balatoni csapat, amit a Tisza-partiak ki is használtak, 29-19. A hajrában nem maradtak nyitott kérdések, a Pick nyerte a rangadót, és ezzel, megelőzve a Füredet, most a második tabellán. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!