Úszás

2022.05.11. 20:06

Négy számban áll majd rajthoz Birnbauer Botond

Három év után újra versenyez Birnbauer Botond, a Veszprémi Úszó Klub mozgássérült sportolója, aki a hétvégén Hódmezővásárhelyen négy számban mutatja meg tudását.

B. Virág Rita

Birnbauer Botond és edzője, Hencsei László gőzerővel készülnek az országos bajnokságra Fotó: Penovác Károly/Napló

Hencsei László, a 13 éves fiatalember edzője elmondta, a koronavírus-járvány miatt három éven át nem tartottak országos bajnokságot a mozgássérült úszóknak. Épp ezért most némi izgalommal, ám ugyanakkor kettőzött erővel is készülnek a megmérettetésre. 
Az S7-es kategóriába besorolt Botond, aki a Dózsa iskola hatodik osztályos tanulója, négy számban mutatja meg tudását, 200 vegyesen, 400 és 100 gyorson, valamint fő számában, 100 háton. 
– Három éve nem találkoztunk a riválisokkal, ezért nem tudni, milyen állapotban vannak a többiek. Komoly célokkal vágunk neki a kétnapos ob-nak. Az U18-as korosztályban mind a négy számban bajnoki címet várok tőle, míg a felnőtteknél négy dobogós helyet remélek – szögezte le Hencsei László. A tréner elmondta még, Botond rendkívül állhatatos, elszánt és kitartó, hetente ötször két órát edzenek, egyszer hajnali időpontban. Öt éve dolgoznak együtt, ám a fiú sosem panaszkodott, hogy fáradt, mindig lelkesen, nagy elánnal végzi a munkát. 
– Ez az ob remek erőfelmérő lesz számunkra. Botond továbbra sem tett le róla, hogy Párizsban a paraolimpián rajthoz állhasson. Minden ilyen verseny egy nagy lépcsőfok számunkra az álmaink megvalósításában – zárta. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!