Megérdemelt győzelem

2022.05.04. 20:41

Öt gól, egy piros lap, és zsebben a három pont

Elképesztő, öt gólt és piros lapot is hozó mérkőzésen, emberhátrányban nyert a Kaposvári Rákóczi otthonában a VLS Veszprém a labdarúgó NB III-ban.

B. Virág Rita

Forrás: illusztráció

Kaposvár–VLS Veszprém 2-3 (1-1)
Kaposvár, 300 néző. V.: Kovács G. Kaposvári Rákóczi: Pogasics – Lakatos, Pintér, Bíró (Orsós 75.), Mayer, Borbél (Kondor 61.), Ekker, Zólyomi (Czuczi 66.), Kálmán (Harsányi 75.), Gál, Böndi. Edző: Nagy Tamás.
VLS Veszprém: Bonyai – Dobsa, Gulyás, Galacs (Major 54.), Somogyi, Kovács D., Varga M. (Vass 54.), Baldauf (Molnár 61.), Rédling (Glfi 61.), Krebsz (Héninger 48.), Zachán. Edző: Pető Tamás.
Gólszerzők: Bíró 20., Mayer 48. (tizenegyesből), ill. Kovács D. 5., 65., Molnár 69.
Kiállítva: Bonnya a 48. percben.
Kellemes, napsütéses, igazi futballidőben, kiváló körülmények között kezdődött meg a találkozó. A Veszprém egyből magához ragadta a kezdeményezést, amelynek az 5. percben meg is lett az eredménye: Kovács Dániel jól eltalált szabadrúgása 20 méterről a jobb alsó sarokban kötött ki, 0-1.
Ezt követően kiegyenlítetté vált a játék, a  Kaposvár próbált egyenlíteni.
A 20. percben törekvéseik célt értek: egy jobb oldali szabadrúgást követően a veszprémi védők egymásra  vártak, a közöttük magasra felugró Bíró a bal sarokba bólintott, 1-1.
A félidő hátralévő részében több gólt nem láttunk, de egyértelműen a vendégek irányítottak.
Szünet után a 47. percben Bonnyai egy röviden hazaadott labdát nem tudott elrúgni, a rátámadó csatár elvette tőle, és a nyilvánvaló gólhelyzetben a veszprémi kapus kézzel visszahúzta a csatárt, amiért a játékvezető egyből felmutatta neki a piros lapot. A jogosan megítélt tizenegyest Mayer az elmozduló Héninger mellettt  a kapu közepébe vágta, 2-1.  
A 65. percben jobb oldali szögletet megcsúsztattak a veszprémi támadók, és a jó ütemben érkező Kovács Dániel a bal alsó sarokba fejelt, 2-2.
Tíz emberrel is nagy fölényben focizott a Veszprém, és a cserék is lendítettek a csapat szekerén.
A 69. percben Gálfi labdaszerzése után középre gurított, és az érkező Molnár a kapuba vágta a labdát, 2-3.
A 80. percben még feljegyezhettünk egy nagy lehetőséget, ekkor Molnár iramodott meg, lefutotta a hazai védőket, de óriási erejű lövése a tehetetlen kapus mellett a kapufán csattant.
Öszességében tíz emberrel is megérdemelten nyert a sokkal lelkesebben, nagyobb akarattal küzdő Veszprém. A második félidőben kifejezetten kidomborodott, hogy a veszprémi csapat nagyon jó erőállapotban van, mert tíz emberrel  is könnyedén átszaladt az ellenfelén.
Pető Tamás: – Szenzációs játékkal, mentalitással hatalmas fizikai fölényben játszottunk az egész mérkőzés alatt. A második félidőben tíz emberrel még fokozni tudtuk ezt, hogy a kispadról beszálló cserék is sokat tettek a meccshez, sokat segítettek a három pont megszerzésében. Gratulálok mindenkinek, végre úgy játszottunk, ahogy azt hetek óta vártam.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában