Országos bajnok lett a Noszlopy

2022.06.20. 11:22

Két meccset is büntetőkkel nyertek meg a veszprémiek

A veszprémi Noszlopy Gáspár Gimnázium csapata nyerte meg az országos labdarúgó-diákolimpiát az V-VI. korcsoportban.

Horváth Gábor

A Noszlopy iskola csapata veretlenül lett aranyérmes

Forrás: Magyar Diáksport Szövetség

A középiskolások viadalán a veszprémiek veretlenül lettek országos elsők.
A zalaegerszegi fináléba a megyék és Budapest legjobbjai jutottak be, így 20 csapat mérte össze tudását. A B jelű csoportba kerülő Noszlopy pécsi riválisát 4-1-re, zalaszentgróti ellenfelét 3-1-re verte, a csongrádiakat pedig 6-0-ra. A csoportkör zárásán 2-2-es döntetlent játszott a Tatabányai Árpád Gimnázium együttesével, büntetőkkel 3-2 arányban jobbnak bizonyult, így első lett az ötösben.
A folytatásban a pilisvörösváriak sem tudták megállítani a bakonyiakat (3-2), akik a döntőbe kerülésért nagy csatát vívtak a Debreceni Fazekas Mihály Gimnáziummal, a 2-2-es eredményt követően büntetők döntöttek, 3-2 arányban a veszprémiek javára.
Jöhetett a finálé, ahol a Celldömölki Berzsenyi Dániel Gimnázium csapata volt az ellenfél, és 3-2-es Noszlopy-győzelem született.
A veszprémiek az aranyérmek mellett két különdíjat is átvehettek, Török Gergő lett a legjobb mezőnyjátékos, a legeredményesebb testnevelő címet pedig Péringer Ferenc érdemelte ki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában