Tükörsima veszprémi BL-siker

2022.09.21. 22:33

A bakonyiak könnyedén intézték el az erőtlen Portót

Saját pályáján mért kiütést a Porto csapatára szerda este a Telekom Veszprém, amely két meccs után hibátlan a kézilabda Bajnokok Ligájában.

Horváth Gábor

Nem adott esélyt ellenfelének a Veszprém, amely hibátlan a BL-ben ebben a szezonban Fotó: Pesthy Márton

Porto-Telekom 28-35 (12-16)

Porto, 1100 néző. V.: C. Bonaventura, J. Bonaventura. FC Porto: Mitrevski - Alves, THURIN 6 (4), Salina 2, Valdés, Christensen 4, Branquinho 3. Csere: Frandsen (kapus), SILVA 4, Iturizza 1, Magalhaes 1, Mikkelsen 1, Oliveria 1, Fernandes 2, Areia 3, Jimenez. Edző: Magnus Andersson.

Telekom Veszprém: CORRALES – Marguc 1, J. Omar 2, Mahé 2, Pesmalbek 2, LAUGE 4, STRLEK 4. Csere: Cupara (kapus), Ligetvári, NENADICS 8, Sipos 1, ILIC Z. 3, el-Dera 1, ELÍSSON 4 (1), Vajlupov 3. Edző: Momir Ilics.

Kiállítások: 6, ill. 4 perc.

Hétméteresek: 4/4, ill. 1/1.

A Telekom Veszprém győzelemmel, a Porto vereséggel kezdte a BL-szezont. A bakonyiak a múlt héten hazai pályán a Paris SG-t fektették két vállra remek teljesítménnyel (36-34), a portugálok Lengyelországban, a Plock vendégeként maradtak alul (23-27).

A magyar csapatból hiányzott a sérült Andreas Nilsson.

Jobban kezdett a Veszprém, aztán amint a hazaiak felvették az üzemi hőfokot, átvették a kezdeményezést, 3-1. Jahja bombázott a felső sarokba, majd Strlek fejezett be egy lerohanást, kiegyenlített a Telekom. Vitte a lendület a Porto csapatát, de a vendégek védekezése alaposan felkeményedett, nem sok hely maradt a portugáloknak.

Vissza is vette a vezetést a Veszprém, hetesből egalizált a házigazda, 4-4. Thurin volt a motorja a hazai támadójátéknak, a bakonyiak megosztották a munkát, elöl és hátul egyaránt.

Hibák ugyanakkor mindkét oldalon akadtak bőven. Ilicsnek nem is tetszett az, amit látott, a szerb mester emberelőnyben kért időt. Marguc fejezte be a kért figurát, 17. perc: 7-6.

A magyar együttes irányított, de nem tudott nagyobb előnyt kialakítani, 21. perc: 9-10. Nenadics pörgött fel és villant meg többször is, először lépett meg a bakonyi alakulat, 9-12-es állásnál a portóiak időt kértek. Két góllal szépítettek Andersson tanítványai, az egyenlítés viszont nem jött össze, és ezt követően ismét a vendégek percei következtek. Nenadics ihletett formában kézilabdázott, pontos lövések, remek passzok, kiszámíthatatlan cselek jellemezték a játékát, 11-15-re alakult az állás. Ez a különbség maradt a szünetre is, kézben tartotta a meccset a Telekom.

A második játékrészt bizonytalanul kezdte a Porto, határozottan a Veszprém, 36. perc: 15-20. A hazaiak is megtalálták az utat a kapuhoz, de a bakonyi csapat sokkal könnyebben lőtt gólokat. Hatra nőtt a különbség, a Porto persze nem adta fel, szívósan igyekezett felzárkózni, de csapatteljesítményben messze elmaradt riválisától.

Megvolt a megfelelő előny és fölény, a Veszprémnek csak arra kellett figyelnie, hogy nyugodtan játsszon és ne hagyja belelendülni az ellenfelet. Utóbbi veszély nem fenyegetett, a vendégeknél mindig hozzátett valaki egy kis pluszt a játékhoz, a hazaiaknál pedig rendre jöttek a ki nem kényszerített hibák, 46. perc: 20-27.

A folytatásban a Porto maradék önbizalma is elment, nem kis mértékben annak köszönhetően, hogy Corrales egyre többet védett, Lauge és Nenadics pedig azt csinált támadásban, amit csak akart, 21-30.

Az utolsó 15 perc edzőmeccs volt, illetve örömjáték a veszprémiektől, akik minden felállásban eredményesek voltak. Tíz találatra nőtt a vendégek előnye, 23-33.

A hajrában Mikkelsen kapott piros lapot, miután lekevert egyet Nenadicsnak, ezzel együtt az utolsó percekben némileg sikerült kozmetikáznia az eredményt a házigazdának. A lényegen ugyanakkor ez nem változtatott, simán győzött a Veszprém.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!