Tatabányai siker Füreden

2022.09.25. 19:22

Alulmaradt vendégével szemben a BFC együttese

A labdarúgó NB III nyugati csoport 9. fordulójában a Balatonfüredi FC hazai pályán fogadta a Tatabányai SC-t, és végül 2-1-es vereséget szenvedett.

Juhász-Léhi István

Fotó: Pesthy Márton/Napló

BFC–Tatabánya 1-2 (0-0)
Balatonfüred, 200 néző. V.: Juhász B. Balatonfüredi FC: Sevinger - Farkas D., Imre (Csikós) I., Szalai, Róth (Eszlátyi), Leidl, Lasz (Szabó G.), Burucz, Szabó B., Tóth G., Bene (Horváth B.). Edző: Borgulya István.
Tatabányai SC: Lóth – Árvai, Kovács I., Krupánszki, Kocsis G., Szegleti, Katona, Szegő (Hajas), Molnár T. (Szél), Székely, Forró. Edző: Gyürki Gergely.
A találkozó előtt a bajnoki tabellán nyolc ponttal álltak a fürediek a 16. helyen, ugyanakkor a Tatabánya az élmezőny tagjaként futhatott ki a Balaton partján, hiszen a 4. pozíciót foglalták el 17 pontot gyűjtve, ami a vendégeket mutatta jóval esélyesebbnek.
Az első félidőben igazi helyzetet nem tudtak kialakítani a vendégek, hiába játszottak mezőnyfölényben.
Az 53. percben óriási egyéni hibából megszerezték a vezetést a vendégek. Az érthetetlen módon hátrafelé passzolt labdát Lasz röviden gurította a hazai kapu felé, amelyre Molnár csapott le és 11 méterről a bal felsőbe lőtt, 0-1.
Az egyenlítésre a 63. percig kellett várni: Szabó Bence a jobb oldalon végzett el szabadrúgást, és középre kanyarított labdáját a jó ütemben érkező Lasz 5 méterről a jobb alsó sarokba csúsztatta, 1-1.
Nem adta fel a vendégcsapat, a 73. percben ismét vezetéshez jutott a Tatabánya, amihez ismét egy rövidzárlat kellett a hazai védelemben. Jobb oldali vendégszabadrúgás tartott a hosszú sarok irányába, amit visszafejeltek a bal kapufa elé, és az egyedül hagyott Kocsis két méterről a bal alsó sarokba bólintott, 1-2.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában