Labdarúgó NB II

2022.10.14. 19:45

Ismét hazai pályán játszik az FC Ajka

Az FC Ajka labdarúgócsapata vasárnap a Szeged-Csanád Grosics Akadémiát fogadja az NB II 12. fordulójában 17 órától az Ajka Városi Sportcentrumban.

Budai Dávid

Az Ajka múlt héten döntetlent játszott otthon

Fotó: Pesthy Márton/Napló

A Veszprém megyeiek a tabella 9., míg a szegediek az 5. helyéről várhatják az összecsapást. Az előző játéknapon a zöld-fehérek saját közönségük előtt 1-1-es döntetlent játszottak a Tiszakécskével, a Szeged pedig otthon kapott ki az újonc Mosonmagyaróvártól 1-0-ra. 
A két együttes meccstörténelme hosszú időre nyúlik vissza. Legelőször 1987-ben mérhették össze tudásukat a felek, akkor 1600 néző előtt az ajkai csapat 1-1-es döntetlent játszott a Szeged SC-vel. A visszavágón az alföldi gárda 4000 szurkoló előtt 3-0-ra győzött az Ajkai Hungalu SC ellen. 
Azóta kilenc alkalommal néztek farkasszemet a csapatok, ez idő alatt négyszer nyertek a szegediek, háromszor az ajkaiak és két döntetlen született. A gólarányokat tekintve 13-11 a Szeged javára. 
Az ajkai csapat hazai pályán csupán egyszer szenvedett vereséget, az ETO FC Győr ellen az idei kiírásban, azaz egy komoly védelemmel rendelkező csapattal fognak találkozni Sztevanovics Aleksandar játékosai. 
A Szeged idei vendégszereplései során hét mérkőzésből hármat megnyert, kétszer döntetlenezett és kétszer szenvedett vereséget. 
A bakonyiak legutóbbi öt bajnoki szereplésükön öt pontot szereztek, emellett négy gólt rúgtak és ötöt kaptak. Az alföldiek nyolc pontot gyűjtöttek be az elmúlt öt mérkőzés során, hét gólt rúgtak és hatot kaptak. 
Mind a két együttes versenyben van még a Mol Magyar Kupa küzdelmeiben. A sorozat negyedik játéknapján, október 19-én az Ajka ellenfele az élvonalban szereplő Újpest FC lesz, a szegediek riválisa pedig a szintén másodosztályú Budafoki MTE. A továbbjutás továbbra is egy mérkőzésen dől el. 
Az FC Ajka–Szeged-Csanád Grosics Akadémia mérkőzés vasárnap 17 órakor kezdődik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!