Hat gólig jutottak a vendégek

2022.10.21. 20:34

Megszakadt a veszprémi csapat veretlenségi sorozata

Elszenvedte első vereségét az 1. FC Veszprém a futsal NB I idei szezonjában. A bakonyiak pénteken hazai pályán maradtak alul.

Horváth Gábor

1. FCV-Kecskemét 3-6 (2-3)

Veszprém, 700 néző. V.: Vass, Hartung, Héra. 1. Futsal Club Veszprém: Spandler – Fridrich, Kártik, Everton, Gavrilovics. Csere: Soós, Koncsol, Molnár R., Dorogi, Bognár, Ábrahám, Bencsik Á., Gerencsér, Kiss M. Edző: Fehér Zsolt.

Kecskemét: Rigó – Bencsik R., Mánya, Hadnagy, Pál. Csere: Nyerges, Bíró, Kajtár, Ristics, Öreglaki, Milovacs, Haász, Sánta. Edző: Marko Gavrilovics.

A veretlen éllovas az ötödik helyen álló Kecskemétet fogadta a nyolcadik fordulóban. A vendégeknél a kezdőben kapott helyet a két exveszprémi, Bencsik Roland és Pál Patrik. A hazaiaknál szintén volt csapata ellen lépett pályára a szerb Aleksandar Gavrilovics.

Tatai József viszont nem lehetett ott a játéktéren, a bakonyiak kapitánya sérülés miatt hosszabb időre kiesett.

Még nem telt le az első perc, amikor vezetést szerzett a Kecskemét, Hadnagy szerzett erőszakosan labdát, Mányához passzolt, aki balról a bal alsóba helyezett, 0-1.

Feljebb kapcsolt a Veszprém, de nem tudott lendületbe jönni.

A 6. percben Mánya és Pál Patrik játszotta ki a hazai védelmet, utóbbi talált be közelről, sportszerűen nem ünnepelte volt együttese ellen szerzett gólját, 0-2.

Evertoné volt az első veszélyes hazai lövés, a brazil próbálkozott a folytatásban is, eredménytelenül.

A 11. percben növelték előnyüket a vendégek, Pál teljesen üresen futott el a bal oldalon, és a bal alsóba helyezett, 0-3.

Fehér Zsolt időt kért, és ez hatott, Kártik került közel a szépítéshez, majd nem sokkal sikerült is betalálnia. A 15. percben a center lefordult védőjéről és középről a hálóba juttatta a játékszert, 1-3.

A középkezdés után eladta a labdát a Kecskemét és a bakonyiak azonnal büntettek, Fridrich pontosan lőtt a jobb oldalról, 15. perc: 2-3.

Néhány másodperc alatt nagyot fordult a játék képe, a Kecskemét idegesebb, a Veszprém agilisabb lett.

Mindkét oldalon akadtak lehetőségek, de a hajrában inkább az 1. FCV nyomott. Újabb gól viszont nem született a játékrészben.

Fridrich helyzeteivel és Rigó védéséivel indult a második félidő. Beszorította ellenfelét a házigazda, Gavrilovics előtt is adódott több lehetőség.

A folytatásban kicsit kijjebb jött a Kecskemét, és eredményes is tudott lenni, egy labdaszerzés után Ristics talált be közelről, 26. perc: 2-4.

Keményen harcoltak a felek, nem volt hiány szigorúbb belépőkben sem. A vendégek szerb mestere, Marko Gavrilovics – aki csak névrokona a veszprémi játékosnak - volt néhányszor rettentően ideges, elsősorban játékosait kritizálta.

Az ezúttal is több fiatalt bevető bakonyiak olykor közel voltak a szépítéshez, a 35. percben például Everton szabadrúgása után szédelgett ki a kapu torkából a labda.

A hajrában 5 a 4 elleni játékra váltott a Veszprém, a Kecskemét ekkor már öt szabálytalanságnál járt.

Érthető volt a házigazda terve, de a kivitelezésbe hiba csúszott.

A 37. percben eladta a labdát a hazai csapat, Bencsik Roland az üres kapuba lőtt, 2-5. A 38. percen ugyanezt tette, a volt veszprémi gyorsan duplázott, 2-6.

Még ugyanebben a percben Kártik szépített, ezúttal is egy lefordulás után lőtt a hálóba, 38. perc: 3-6. Evertonnak nem volt szerencséje, bombája után mindkét kapufáról kifelé pattant a játékszer.

Maradt a 3-6, először kapott ki Fehér Zsolt együttese ebben az idényben.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában