A végére elfogyott a szufla

2022.10.25. 20:40

Tizenhat gólos vereséggel kezdett a Fejér B.Á.L.-Veszprém

Nem ijedt meg neves ellenfelétől az ezer sebből vérző Fejér-B.Á.L. Veszprém az Európa-Liga csoportküzdelmek nyitányán, húsz percig remekül tartották magukat, ám az utolsó negyedórára teljesen elkészültek az erejükkel.

Király Ferenc

Forrás: Pixabay

Frisch Auf Göppingen–Fejér-B.Á.L. Veszprém 46-30 (23-18)

Göppingen, 1500 néző. Vezette: Brkic, Jusufhodzic (osztrákok).

Göppingen: Rebmann – HERMANN 6, Duarte 4, Kneule 2, KOZINA 9, Schmidt 4, GOLLER 4. Csere: Sego (kapus), Schiller 3 (1), NEUDECK 4, Blagotinsek 2, Andersen 1, MALUS 6, Ellebaek 1 (1). Edző: Christian Schöne.

Veszprém: Miklós – Szmetán P. 2, Stranigg 5, Kristóf, Bugyáki 3, ÉLES B. 8, MOLNÁR B. 6. Csere: Balogh (kapus), Szrnka 1, VETÉSI 4, Szatmári 1, Hári, Fercsik, Éles Zs., Preszter. Edző: Konkoly Csaba.

Kiállítások: 6, ill. 6 perc.

Hétméteresek: 2/2, ill. 2/0.

Nem tűnt egyszerűnek a vendégek azon terve, hogy a hajdan BEK-serlegeket, míg a közelmúltban EHF-kupákat nyert rivális otthonában „szimplán” egy jó csatát vívjanak, mert egyrészt a németek kerete roppant erős, másrészt tőlük fél tucatnyian – Széles, Tóth P., Machac, Podoba, Ludmán és Pulay – hiányoztak sérülés, illetve betegség miatt. A papírformának megfelelően a hazaiak ragadták magukhoz az irányítást, ám a múlt heti bajnoki fiaskón átlendült kézilabdázóink próbálták tartani velük a lépést (6-3). Az EL-sikerre is esélyes Hermannék őrült tempót diktáltak, s közben elől és hátul is igyekeztek kihasználni a magassági és súlybeli fölényüket (10-6). Futószalagon érkeztek a találatok, Konkoly-edző gárdájának is főként a védekezéssel gyűlt meg a baja (14-9), majd sikerült némiképp lassítaniuk a játékon és a másik oldalt néhány hibára kényszerítették (16-15). Csakhogy az élvezetes találkozó ezen szakaszában mintha megtorpantak volna – a még nagyobb lehetőségtől –, elég volt egy-két eladott labda és a házigazda két perc alatt négy gólt lőtt (23-17).

A fordulás után a vetélytárs kapott előbb lábra, elsősorban Kozinának köszönhették, hogy a bakonyiak számára kezdett „meleg lenni a pite” (26-18). Ekkor még nem tudták teljesen megroppantani Vetésiéket, akik némiképp feljebb zárkóztak (29-22), ám hiába vitte őket előre a szívük, a 40. percben tíz gól lett a feleket elválasztó különbség. Sajnos mind inkább kiütközött a vendégek rövid kispadja, s ha ez nem lett volna elég, a játékrész közepén Kristófot ölben kellett lehozni a pályáról, hogy a sérült térdét ápolhassák (37-27). Sajnos a Göppingen biztos előnye birtokában sem vett vissza a tempóból, megbüntetett minden hibát, miközben a Fejér-B.Á.L. fizikálisan és mentálisan is mind nehezebben bírta a harcot (41-28).

Konkoly Csaba: Most testközelből szembesülhettünk azzal, hogy milyen a Bundesliga találkozók sebessége. Egy ideig egészen jól helytálltunk, aztán jött a Göppingen és nem ismert kegyelmet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!