Három pontot szerzett a VLS Veszprém

2022.11.13. 16:22

A második félidőben jobban ment a játék

Egy gól született a Veszprém és a Fehérvár II. találkozóján vasárnap a labdarúgó NB III-ban.

Horváth Gábor

A bakonyiak többször is megdolgoztatták a vendégkapust

Fotó: Nagy Lajos/Napló

VLS–Fehérvár II. 1-0 (0-0)
Ajka, 100 néző. V.: Gál. Practical VLS Veszprém: Bonnyai – Dobsa, Major, Végh (Bakos, 46.), Gálfi (Lőrincz, 82.), Somogyi, Iszlai (Gulyás, 63.), Baldauf (Varga M., 79.), Horváth H. (Ulbert, 82.), Krebsz, Zachán. Edző: Pető Tamás. MOL Fehérvár FC II.: Dala – Hodzic (Balogh M., 80.), Molnár, Horváth B., Tóth T. (Vintonji, 63.), Forgó, Urbán, Pető M. (Haidinger, 63.), Berekali, Husvéth, Babos (Csepregi, 71.). Edző: Imrik László.
A Fejér megyeieknél a kezdőcsapatban kapott helyet Pető Milán, a VLS mesterének, Pető Tamásnak a fia.
Vendégkapufával kezdődött a mérkőzés: a harmadik percben egy jobb oldali beadás után Tóth fejese csattant a felső lécen. Ezt követően a Veszprém átvette a játék irányítását. Jobbára a bal oldalon veszélyeztettek a vendégek, fölényüket azonban csak szögletek jelezték. A 20. percben aztán Major közeli perdítését védte a vendégek hálóőre. A folytatásban a bakonyi támadások áttevődtek a pálya jobb oldalára, Gálfi lőtt fölé 16 méterről, majd ő adott be jobbról, Horváth lőtt kecsegtető helyzetből szintén a léc fölé.
A második játékrész elején Gálfi végzett el 18 méterről szabadrúgást, a labda centikkel suhant el a léc fölött. Az 52. percben Dala hárított bravúrral, Horváth beadása után Baldauf 12 méteres lövését tornászta ki a jobb alsóból. A vendégeknek is adódott két lehetőségük, azonban nem tudták eltalálni a célterületet.

A 64. percben a csereként beállt Bakos 14 méterről a felső lécet találta el. A 69. percben megszerezte a vezetést, egyben a győztes gólt is a Veszprém. Major átadásával Bakos remekül lépett ki a védők közül, elhúzta a kapus mellett a labdát, és 10 méterről, higgadtan gurított a hálóba, 1-0. Kiegyenlítetté vált a játék. A 86. percben Lőrincz lecsúszott beadását kellett a léc alól kitornásznia Dalának.
Pető Tamás: – Gyenge első félidő után egy jobb másodikat láthattunk. Azt hitték a játékosaink, elég a cipőt kitenni a pályára, akkor is meglesz a három pont. A második játékrészben a cserékkel rendeztük a sorokat, Bakos sokat tett a játékhoz, és végül győztes gólt szerzett. Az a csapat, amelyik bajnokságot akar nyerni, nem játszhat így, tulajdonképpen csak a három pontnak örülhetünk.
Tudósított: Bedő János.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!