Maradt második a Veszprém

2022.11.26. 16:47

Helyzet volt, gól nem

Nem született gól az ősz legnagyobb rangadóján a labdarúgó NB III nyugati csoportjában, szombaton.

Horváth Gábor

Dobsa Gergőék sikeresen védték meg kapujukat a góltól a tatabányai derbin

Fotó: Nagy Lajos/Napló

Tatabánya-VLS

0-0

Tatabánya. V.: Bana. Tatabányai SC: Lóth – Árvai, Kovács I., Krupánszki, Kocsis, Szegleti, Katona, Szegő, Molnár, Székely, Forró (Hajas (73.). Edző: Gyürki Gergely.

Practical VLS Veszprém: Bonnyai – Dobsa, Gulyás, Major, Végh (Balázs, 46.), Gálfi (Bakos, 76.), Somogyi, Iszlai, Baldauf, Horváth H., Zachán. Edző: Pető Tamás.

A mezőny két legjobb csapata találkozott szombaton kora délután Tatabányán, ahol az éllovas fogadta a másodikat. A felek között csupán egy pont volt a különbség, tehát a derbi az első hely sorsáról is döntött.

Egyenlő erők feszültek egymásnak, az összecsapás eleje nem hozott komolyabb helyzetet. A 37. percben aztán a hazaiak veszélyeztettek, Árvai lövését védte Bonnyai.

Az első félidő végén a másik oldalon is szükség volt a kapus bravúrjára, Major közelről próbálkozott, Lóth nagyot védett.

Fordulás után Árvai volt ismét aktív, kétszer is lőtt, de nem talált kaput. A 78. percben Szegő szabadrúgása után a labda nem sokkal kerülte el a vendégek kapujának jobb felső sarkát.

A hajrában Major előtt adódott lehetőség, a bakonyiak támadója 12 méterről kapu fölé lőtt.

Ezzel a Tatabánya lett az őszi bajnok, a VLS továbbra is közvetlen közelről, egy pont hátrányból követi riválisát.

Ebben az évben még egy fordulót játszanak az NB III-as csapatok, a tavaszról előrehozott 20. fordulóban a veszprémiek a Balatonfüredi FC-t fogadják Ajkán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!