Három piros lap, vendégsiker

2022.11.15. 13:18

Nagy csatában győztek a veszprémi futsalosok

Három játékos is a kiállítás sorsára jutott a Magyar Futsal Akadémia-1. FC Veszprém NB I-es bajnoki mérkőzésen, amelyet egy góllal a vendégek nyertek meg.

Horváth Gábor

Aleksandar Gavrilovics szerezte a Veszprém második gólját Fotó: Pesthy Márton

Fotó: PESTHY MARTON

 

Magyar FA–1. FC Veszprém

1-2 (0-2)
Budapest. V.: Kubicsek, Kondákor, Róka. Magyar Futsal Akadémia: Boldizsár – Módly M., Véghelyi, Simon, Boznánszky. Csere: Gaylhoffer, Madarász, Bencsik G., Fábián, Módly D., Szabó D., Tappai, Szili, Lőrincz. Edző: Tóth Szabolcs.
1. Futsal Club Veszprém Veszprém: Soós – Fridrich, Kártik, Everton, Gavrilovics. Csere: Spandler, Molnár R., Dorogi, Bognár, Ábrahám, Bencsik Á., Bartha, Gerencsér, Kiss M. Edző: Fehér Zsolt.

A bajnoki szünet után ismét idegenben szerepelt a legutóbb az Aramis SE vendégeként 2-1-es sikert arató, a tabellán a második helyen álló Veszprém. A bakonyiak taktikusan futsalozva hamar kétgólos előnyhöz jutottak az újonc otthonában, a 10. percben Everton talált a kapuba, a 12. percben pedig a brazil légiós után a szerb is eredményes volt, Gavrilovics növelte a különbséget, 0-2. Ami még tovább hízhatott volna, a Gavrilovics ellen elkövetett szabálytalanságért Véghelyit kiállították, így emberelőnybe került az 1. FCV. Gól azonban nem született, ahogyan sokáig a második játékrészben sem.

Több lehetősége is volt a Veszprémnek, ráadásul Simon ugyancsak piros lapot kapott a hazaiaktól, így emberelőnyben is próbálkozhattak a vendégek. Nem jött össze a harmadik találat, a Magyar FA viszont szépíteni tudott, a 34. percben a rutinos Boznánszky volt eredményes, 1-2. A következő kiállítás ráadásul már Fehér Zsolt tanítványait sújtotta, a 37. percben Soós kapus volt piros lapot érően szabálytalan, így izgalmassá vált a véghajrá. A helyére beszálló Spandlernek nagyot kellett védenie, hogy a vendégek elkerüljék a pontvesztést. Nagyot harcoltak a felek és a csatából az 1. FCV jött ki győztesen.

A Veszprémre rangadó vár, pénteken az éllovas Berettyóújfalu látogat a bakonyi megyeszékhelyre, az ellenfelek között két pont a különbség a táblázaton. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!