Negyvenkét veszprémi gól az arénában

2022.12.10. 20:12

A bakonyiak Csoknyai István együttesét múlták felül

Nem okozott gondot a bajnoki pontok begyűjtése szombaton hazai pályán a Telekom Veszprémnek. Az izlandi szélső 10 gólig jutott, de Cupara is lőtt kettőt a kapuból.

Horváth Gábor

Bjarki Már Elísson tízszer volt eredményes a mérkőzésen

Fotó: Pesthy Márton/Napló

Telekom Veszprém-Budakalász 42-28 (24-10)
Veszprém Aréna, 1100 néző. V.: Asztalos, Szalay.
Telekom Veszprém: Cupara 2 – NENADICS 4, PESMALBEK 4, Sipos 1, NILSSON 5, ed-Dera 5, ELÍSSON 10 (1). Csere: Gasper Marguc 3, Vajlupau 2, LIGETVÁRI 4, Lukács P. 1, Mahé, Ilic Z. 1. Edző: Momir Ilics.
CYEB Budakalász: Djordjeszki - Sinkovits 2, Varjú, Tóth 4 (3), Kiss 3, JURIC-GRGIC 6, Kovács D. 2. Csere: Bíró (kapus), Tyiskov, Koncz 4, MIHALIN 5, Papp 2, Berényi, Maracskó, Dávid. Edző: Csoknyai István.
Kiállítások: 6, ill. 4 perc.
Hétméteresek: 3/3, ill. 3/3.
A csütörtöki, Plock elleni fölényes Bajnokok Ligája-siker után szombaton ismét pályára lépett a Telekom Veszprém, amely az NB I-ben Csoknyai István csapatát, a Budakalászt fogadta.
A bakonyiak nem tudtak felhőtlenül örülni a BL-ben aratott győzelemnek, mert a mérkőzésen egyik alapemberük, Jahja Omar komoly sérülést szenvedett. Az egyiptomi jobbátlövő térdével akadt probléma, úgy kellett letámogatni őt a pályáról, majd kiderült, hogy elülső keresztszalag-szakadás a diagnózis. Ez azt jelenti, hogy a kiváló játékos szolgálataira ebben a szezonban már biztosan nem számíthat Momir Ilics vezetőedző.
A Budakalász ellen Jahja Omar mellett a szintén sérült Rasmus Lauge, illetve Manuel Strlek nem került be a keretbe.
Vendégtalálattal indult a meccs, de a Telekom gyorsan fordított, és a különbség is hamar elkezdett nőni, 10. perc: 7-2.
A 20. percben Elísson góljával már tízzel vezettek a hazaiak, 16-6. Robogott tovább a Veszprém, a vendégek mindössze tízszer voltak eredményesek az első játékrészben.
Fordulás után tartotta a lépést a Budakalász a házigazdával, a különbség persze nem csökkent, magabiztosan vezettek Ligetvári Patrikék, 36. perc: 27-14.
Olykor sok volt a hiba és kevés a védekezés, a bakonyiak a hajrában, az 57. percben elérték a 40. gólt, Pesmalbek volt eredményes ekkor, 40-26.
Magabiztosan gyűjtötte be a pontokat a Telekom, amely továbbra is hibátlan az NB I-ben. Momir Ilics csapata legközelebb, csütörtökön a Bajnokok Ligájában játszik, a Dinamo Bucuresti otthonában lesz fellépése.
Gulyás Péter: - Jahja Omar kiválásával gyakorolnunk kell olyan dolgokat, amiket alkalmazhatunk a Bajnokok Ligájában. Jó tempót diktáltunk, a lerohanások jól mentek, néhány dolgon finomítani kell, de van még néhány napunk gyakorolni a bukaresti összecsapás előtt.
Csoknyai István: - Az első félidőben a bőrünkön érezhettük, hogy mit tud a Veszprém. Nekünk egyszerűen semmi sem sikerült, a hazaiak pedig számolatlanul lőtték a gólokat, és a meccs minden érdemi része eldőlt. A második játékrészben rendeztük a sorokat, lőttünk 18 gólt, ami tisztességes a részünkről.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!