Két arany és egy bronz

2022.12.13. 11:31

A veszprémi veterán vívók ismét jól küzdöttek

December elején rendezték meg Budapesten, az UTE csarnokában a veterán vívók országos bajnokságát. Veszprém városát a VESC versenyzői képviselték, a tőlük már megszokott szép eredményekkel.

Horváth Gábor

A VESC versenyzői szép eredményeket értek el az ob-n Fotó: VESC

 

A viadal első napján az egyéni versenyeket tartották meg. Először a legnépesebb fegyvernem, a párbajtőr szerelmesei küzdöttek meg az érmekért, helyezésekért. A Veszprémi Egyetemi Sport Club (VESC) mind a négy korosztályban indított vívókat. A 40+ kategóriában Imreh Dániel nyolcadik, az 50+ kategóriában Szalay Károly 10., Simon Attila 19., a 60+-osoknál Tölgyesi Ákos 14., 70+-ban pedig Imreh László első helyezést ért el

Imreh Lászlónak ez már a 10. veterán magyar bajnoki aranyérme volt.

A folytatásban a tőrözők léptek a pástokra. Itt az 50+ és 70+ korosztályban szerepelt VESC-versenyző. Szalay Károly, feledtetve délelőtti gyengébb szereplését, remek vívással utasította maga mögé a vetélytársakat és szerzett ő is magyar bajnoki címet. Imreh László (70+) bronzéremnek örülhetett.

Másnap a párbajtőrcsapatok küzdelmeivel folytatódott a bajnokság. A VESC először a Belvárosi Sport Egyesület II. csapatát verte 45:18-ra, majd a legjobb négy közé kerülésért a korábbi világbajnok Székely Zoltánnal felálló Danubius RSC csapatát győzte le 45:43-ra. A döntőbe kerülésért a Budapesti Honvéd csapatától 45:32-es vereséget szenvedtek a veszprémiek.

A mérkőzés krónikájához tartozik, hogy a Honvéd csak erre a napra igazolt az Egyetemi Vívó Clubtól olyan vívót, akivel felállva megnyerte a viadalt. Sajnos a a VESC-nek a harmadik hely sem jött össze, a helyosztón a Szurka-Piszka Vívó SE 45:42 arányban jobbnak bizonyult. A 12 csapatos bajnoki mezőnyben így a negyedik pozícióban zárt a Tölgyesi Ákos, Szalay Károly, Imreh László alkotta gárda. 

 

Címkék#OB#vívás

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!