Sakk - megyei körkép

2022.12.02. 11:14

Győzelemmel kezdtek az ajkaiak

Hét együttes képviseli megyénket a nemzeti sakk csapatbajnokság nemrég elrajtolt 2022/2023-as szezonjában.

Horváth Gábor

Illusztráció

Forrás: Pexels

A legmagasabb osztályban, a Szuperligában szereplő Sentimento Ajka BSK idegenbeli sikerrel kezdett, a Biatorbágy ellen nyert 9.5-2.5 arányban. Az ajkaiak NB I-ben induló csapata szintén vendégként játszott, és 7-5-re győzött a Szentgotthárd-Alsószölnök STE ellen. Ugyanebben a csoportban (Charousek) a Tapolca VSE idegenben 6.5-5.5-es sikert aratott a Komlói BSK ellen. A Balatonfüredi SC pedig hazai környezetben veszített (5.5-6.5) a Haladás VSE II. ellen. Az NB II. Széchenyi csoportban az Ezüst Huszár SE Veszprém és Sentimento Ajka BSK egyaránt 7-5-ös idegenbeli diadallal kezdett, előbbi a Zalaegerszegi Baki Agrocentum, utóbbi a Tapolca VSE együttesénél bizonyult jobbnak.

A résztvevők december 4-én, vasárnap folytatják a szereplést a következő párosításokban, Szuperliga, Szabó László csoport: Sentimento Ajka BSK–Aquaréna Kőbánya SC. NB I., Charousek csoport: Sentimento Ajka BSK–Győri Elektromos, Balatonfüredi SC–Komlói BSK, Tapolca VSE–ASE II. Paks. NB II., Széchenyi csoport: Ezüst Huszár SE Veszprém–Tapolca VSE, Sentimento Ajka BSK–Sárvári Sakk Club SE. HG

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában