Veol Sportpodcast: 3. rész

2022.12.15. 14:00

Pető Tamás: soha nem lesz még egy ilyen öltözőm!

Az ősszel remeklő veszprémi labdarúgócsapat szakvezetője, Pető Tamás volt a Veol Sportpodcast vendége. A korábbi válogatott játékos elárulta, mitől működik jól a csapata, mit gondol a „fiatal szabályról”, milyen volt a saját fia ellen meccselni. Kérdésünkre beszélt edzői titkáról is, és elmondta: mi lesz, ha esetleg megnyerik a bajnokságot.

Horváth Gábor

Pető Tamás

Fotó: Elekes Gergő Zoltán

A bajnoki címért harcol a Practical VLS Veszprém a labdarúgó NB III nyugati csoportjában. Nemrég ért véget az őszi félév, és a bakonyiak 20 mérkőzésükből 14-et megnyertek, négyszer játszottak döntetlent, s csupán kétszer kaptak ki.
Ezzel a tabella második helyén áll a csapat, az éllovas Tatabánya előnye három pont.
Összehasonlításképpen kicsit kitekintve az országos helyzetre: a megszerzett 46 bajnoki ponttal a Veszprém jelenleg a harmadik legjobb NB III-as együttes a 60 tagú mezőnyben.
Azt, hogy ez nem csak egy kiugró eredmény, az bizonyítja, hogy a bakonyiak az elmúlt két szezonban bronzérmesek voltak. Most akár még előkelőbb helyen is végezhetne
Pető Tamás a megye I-ben vette át a Veszprém irányítását, ma pedig már egy NB III-as élcsapatot irányít, amely újabb komoly siker kapujában áll.
A vezetőedzőt kérdeztük az őszi szezonról, a jövőről, a célokról és tervekről. A 2022-es év sok eseményt hozott az ő pályafutásában is, például meccselt a saját fia ellen, hívták magasabb osztályba, eközben épült egy nagyon egységes és erős Veszprém. Az alakulatnak az ellenfelek mellett a hiányos infrastrukturális körülményekkel is meg kell küzdenie, de készek rá, hogy tavasszal is felvegyék a harcot és kivívják az NB II-es szereplést. 


Témája van, hozzászólna, kérdezne?
Írjon erre a címre: [email protected]
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!