Győzelemmel hangoltak

2023.01.22. 16:07

Próbajátékos lőtte az Ajka győztes gólját

Utolsó felkészülési mérkőzésén a szintén NB II-es Doroggal játszott az FC Ajka labdarúgócsapata, és a hófödte gyepen egygólos sikert arattak Jeney Gyula tanítványai.

Balogh Dávid

A zöld mezes Ajka második edzőmeccsét is megnyerte

Fotó: Gyarmati László

FC Ajka-Dorogi FC 2-1 (1-0)

Ajka, 100 néző. Ajka: Horváth - Szűcs, Tar, Kenderes, Csemer, Tajthy, Csizmadia, Doncsecz, Berzsenyi, Gaál, Dragóner. Csere: Szabados, Balogh, Görgényi, Nagy, Gyuris, Szabó, Jagodics, Présinger, Vogyicska, Molnár. Edző: Jeney Gyula

Dorog: Borsos - Barna, Gyurácz, Kovács, Preklet, Papp, Lénárth, Albert, Magyari, Krunc, Paudits. Csere: Molnár, Berkó, Ferkó, Kárász, Lustyik, Szerencsi, Vígh, Harmat, Kotula, Zsemlye. Edző: Sluka Marian.

A találkozó hetedik percéig kellett várni az első komolyabb lehetőségre, azonban a szélről középre szálló labdát a dorogi Krunc nem tudta kapura lőni. A 12. percben Gaál lódult meg a vendégkapu felé, a kifutó hálóőr szabálytalanul szerelte az ajkai csatárt a tizenhatoson kívül. A játékvezető sárga lappal figyelmeztette Borsost, illetve szabadrúgást ítélt a hazaiak javára. A 19. percben egy ajkai sarokrúgást követően Gaál veszélyeztetett fejjel, de Borsos nagy bravúrral hárított. A 23. percben megtört a jég, Dragóner indult meg a vendégkapu felé, majd utolsó védőjét lehagyva bombázott a hálóba, 1-0. A folytatásban Doncsecz előtt adódott lehetőség, de lövése erőtlennek bizonyult.

A félidei fordulást követően Magyari egyenlíthette volna ki a párharcot, azonban a támadó tíz méterről nem talált kaput. A vendégek nyomást tudtak gyakorolni a hazaiakra, majd az 57. percben a nyomás góllá érett. Szögletet követően Lénárth bólintott az ajkai kapuba, 1-1. A 77. minutumban Berzsenyit ugratták ki remekül, majd a hosszún érkező, próbajátékon lévő Gyuris Aurél passzolt a hálóba, ezzel ismét átvéve a vezetést, 2-1.

A fennmaradó játékidőben újabb gól már nem született, így az ajkai csapat győzelemmel hangolt a jövő vasárnapi bajnoki mérkőzésére, amit hazai pályán vív a Mosonmagyaróvár ellen. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában