Érden vendégeskedtek

2023.02.19. 17:56

Alulmaradtak a fürediek

A labdarúgó NB III nyugati csoportjának 22. fordulójában az Érd vendége volt vasárnap a Balatonfüredi FC, és egygólos vereséget szenvedett.

Napló

Forrás: Pixabay-illusztráció

Érdi VSE–Balatonfüredi FC 1–0 (0-0)

Érd, v.: Újhelyi. Érdi VSE: Kertész - Gajda, Fülöp, Pallagi, Németh, Kincses (Kürti, 65.), Morvai, Révész, Göblyös, Farkas (Pintér, 85.), Szabó (Csoma-László, 75.). Edző: Ebedli Zoltán. Balatonfüredi FC: Erdélyi – Szalai, Sárossy, Róth (Szabó G., 73.), Lasz, Burucz, Pécseli,  Szabó, Tóth (Zsiga, 46.), Rádai (Szabó B., 73.), Géringer. Edző: Borgulya István. 

Egyik csapat sem tudott komoly helyzetet kialakítani, hiába „gyűrte” egymást mindkét együttes. A kapuk egyáltalán nem forogtak veszélyben, leginkább mezőnymunka folyt. A csapatoknak azonban nemcsak egymással, hanem az időjárással, jelesül az orkánerejű széllel is meg kellett küzdeniük.

Fordulás után ott folytatták a felek, ahol a szünet előtt abbahagyták. A hazaiak próbálták ugyan irányítani a játékot, ám a füredi kapura nem jelentettek veszélyt. A másik oldalon viszont a kiugró Szabó Bence a kapura vezethette volna a labdát, ám a támadás elhalt. Ezután egyre jobban beszorult a Balatonfüred, aminek egyik eredménye az volt, hogy a 60. percben kapufát lőtt az Érd. Majd jött a 67. perc: egy hatalmas vendég védelmi hiba után addig vártak a BFC-sek a felszabadítással, míg arra Farkas lecsapott, és a jobbösszekötő helyéről a hosszúba lőtt, 1-0.

A Füred nagy erőket mozgósított az egyenlítés érdekében, de értékelhető helyzetet nem tudott kialakítani. A szervezetlenül játszó vendégcsapattal szemben az érdiek megérdemelten tartották otthon a három pontot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!