Somogyi góllal tért vissza

2023.03.12. 17:44

A hajrában mentett pontot a veszprémi csapatkapitány

Megszakadt a veszprémiek sikersorozata az NB III-as labdarúgó-bajnokságban, a csapat a III. Ker. TVE vendége volt vasárnap, a 25. fordulóban.

Horváth Gábor

Nagyot küzdöttek a veszprémiek

Fotó: Archív Fotó: Penovác Károly

III. Ker. TVE-VLS Veszprém 1-1 (1-0)

Budapest. V.: Kovács G. III. Ker. TVE: Hajagos – Hegedüs (Lapu, 67.), Cseszneki (Borbély, 86.), Elek, Erdei, Egerszegi, Tóth Z., Kirják, Kozics (Török, 73.), Schuszter (Kulcsár, 67.), Barczi. Edző: Aczél Zoltán.

Practical VLS Veszprém: Héninger – Dobsa, Zachán, Gulyás, Major, Gálfi (Balázs, 46.), Bartusz (Krebsz, 60.), Iszlai (Somogyi, 46.), Baldauf, Horváth H., Takács (Molnár B., 46.). Edző: Pető Tamás.

A Veszprém a tabella éléről várta az ötödik helyezett hazaiak elleni rangadót. A bakonyiak négy sikerrel kezdték a tavaszi idényt, de a fővárosiak is jó formában voltak.

Élénken indult a meccs, a vendégek két komoly helyzetet is kidolgoztak. Sajnos egyikből sem lett gól, Major előtt adódott lehetőség a 10. percben, majd 10 perccel később is, utóbbinál a kapufáról vágódott ki a labda.

A 25. percben veszprémi szabadrúgás után kontráztak a hazaiak, Barczi kapott pontos átadást és a volt NB I-es játékos kilőtte a hosszú sarkot, 1-0.

Nagyon akartak a fővárosiak, de a Veszprém is küzdött, harcolt és sikerült is döntetlenre mentenie az összecsapást.

A 86. percben Horváth Hunor adott be szabadrúgásból, a téli szünetben megsérült, idén most először pályára lépő Somogyi Richárd fejjel a hosszúba csúsztatta a játékszert., 1-1.

Motivált, jó csapat otthonában szerepelt a Veszprém, amelynek nehéz dolga volt, főleg hátrányban. Azonban nem adták fel a bakonyiak és megérdemelten vittek haza egy pontot.

A VLS legnagyobb riválisa, a Tatabánya 2-1-re megverte a MOL Fehérvár II. csapatát, így visszavette a vezetést a tabellán, két pont az előnye a Veszprém előtt.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!